Zavřít reklamu

Keďže Samsung s vysokou pravdepodobnosťou predstaví lacnejší Galaxy Note 3 Lite už vo februári budúceho roku, nemusíme sa nijak čudovať, že spoločnosť už teraz zahájila jeho výrobu. Spoločnosť mala totiž podľa všetkého zahájiť výrobu displejov pre tento telefón a detaily odhaľujú, že vízia s „mini“ Note 3 sa nekoná. Podobne ako klasický model, aj Note 3 Lite ponúkne 5,68-palcový displej, ten bude ale vyrábaný lacnejšou LCD technológiou, zatiaľ čo plnohodnotný model ponúka AMOLED displej.

Napriek rovnakej uhlopriečke však nevieme potvrdiť ani vyvrátiť, či bude displej disponovať rovnakým rozlíšením ako Galaxy Note 3 (1920 x 1080 pixelov) alebo sa rozhodne pre menšie rozlíšenie. Spoločnosť má navyše celkom veľké vyhliadky s novým Lite modelom a verí, že práve Lite verzia bude tvoriť 20 až 30% všetkých predajov Galaxy Note 3. Aj preto spoločnosť plánuje vyrobiť v blízkej dobe približne 2 milióny kusov. Zatiaľ čo v tomto mesiaci by sa mala spoločnosť zamerať na výrobu LCD displejov, už v januári/lednu by mala vyrobiť prvých 500 000 kusov telefónu. Číslo vzrastie vo februári, keď by mala spoločnosť vyrobiť až 1,5 milióna kusov Galaxy Note 3 Lite.

Telefón by mal byť navyše predstavený v onom období a spoločnosť by ho tak mohla začať predávať už v deň ohlásenia, respektíve pár dní po ňom. Či sa produkt dostane na náš trh je otázne, no vzhľadom k tomu, že pôjde o model zo strategicky dôležitej série, pravdepodobnosť je veľmi vysoká. Lacnejší produkt by mal pravdepodobne priniesť lacnejší hardvér, ako aj slabší fotoaparát. Zatiaľ čo majitelia Note 3 sa budú môcť chváliť fotografiami s rozlíšením 13 megapixelov, Note 3 Lite bude zachytávať fotky v menšom rozlíšení, 8 megapixelov. Podľa doteraz obdržaných informácií by sme sa mohli stretnúť s bielym a čiernym modelom, pričom oba budú uvedené na MWC 2014 v Barcelone.

*Zdroj: ETNews.com

Dnes nejčtenější

.