Zavřít reklamu

Vyzerá to tak, že Samsung bude ďalším výrobcom mobilných telefónov, ktorý začne do svojich smartfónov vkladať snímače odtlačkov prstov. Po ohlásení prístrojov s revolučnou technológiou, iPhone 5s a HTC One Max, sa začalo okamžite špekulovať, že Samsung bude ďalším výrobcom, ktorý využije technológiu u svojej nadchádzajúcej vlajkovej lodi. Na špekuláciách zrejme nejaké to zrnko pravdy existuje a je možné, že snímač odtlačkov prstov ponúkne už Samsung Galaxy S5, prípadne Galaxy F.

Zdroje dodávajú, že Samsung bude využívať snímače odtlačkov prstov od dvoch dodávateľov, menovite od Validity Sensors a FingerPrint Cards AB. Títo dvaja dodávatelia by zároveň mali poskytnúť svoje technológie aj ďalšiemu juhokórejskému výrobcovi smartfónov, spoločnosti LG. Otázkou v tomto prípade ostáva, ako sa s technológiou Samsung a LG popasujú. Kým v prípade iPhone 5s zožal snímač dobré hodnotenia, v prípade HTC One Max sa dočkal skôr kritiky, keďže snímač sa nachádza vo vrchnej zadnej časti obrieho smartfónu a je potrebné, aby po ňom človek prešiel zhora nadol.

Ak sa ale Samsung rozhodne použiť technológiu u Galaxy S5, problémy by mali byť menšie, keďže tento telefón je o niečo menší než One Max od HTC. Svedčí o tom uhlopriečka displeja, kde HTC ponúka 5,9-palcový displej a Samsung ponúkne 5,25-palcový displej. Proces snímania prstu bude zrejme rovnaký ako u HTC, keďže HTC využíva senzor od spoločnosti Validity Sensors. Rok 2014 bude skutočne rokom, kedy na trh nastúpi nová úroveň bezpečnosti. Nielen poprední výrobcovia, ale ešte aj čínski výrobcovia plánujú do svojich prístrojov implementovať biometrické snímače, pričom cena telefónov sa bude pohybovať nad 360€.

*Zdroj: DigiTimes

Dnes nejčtenější

.