Zavřít reklamu

Po množstve únikov prichádza oficiálne oznámenie od Samsungu. Spoločnosť Samsung dnes rozšírila sériu tabletov Galaxy Tab 3 o nový prírastok, ktorý nesie pomenovanie Galaxy Tab 3 Lite. O tomto tablete sa špekulovalo prakticky dodnes a už včera sme mohli vidieť prvý náznak toho, že Samsung skutočne predstaví nový prístroj. Na jeho poľskej stránke sa totiž objavili správy o prístroji s označením SM-T110, ktoré prináleží práve predstavenej novinke.

Samsung Galaxy Tab 3 Lite ponúka skutočne ten hardvér, ktorý sa objavil už na únikoch a z tohto hľadiska je viac než jasné, že sa bude jednať o prístroj určený primárne na konzumáciu obsahu a nie na produktivitu. Tablet ponúkne 7-palcový displej s rozlíšením 1024 x 600 pixelov, na ktorom uvidíme bežať operačný systém Android 4.2 Jelly Bean. Vo vnútri sa bude nachádzať dvojjadrový procesor s frekvenciou 1.2 GHz, ktorému sekunduje 1GB RAM. Vstavané úložisko je skutočne obmedzené na iba 8GB a vzhľadom k prítomnej nadstavbe TouchWiz je už teraz jasné, že sa nezaobídete bez pamäťovej karty. Pozitívnou správou je, že Tab3 Lite popdoruje micro-SD karty do veľkosti 32 GB, kam budete môcť ukladať jednak váš obsah a jednak obsah z obchodov Samsung Apps a Google Play. Samsung pritom zdôrazňuje, že už dnes sa v ponuke jeho vlastného obchodu nachádza niekoľko aplikácií, ktoré boli vytvorené pre Galaxy Tab 3 Lite.

Na zadnej strane sa stretneme s fotoaparátom, ktorý zachytáva fotografie v rozlíšení 2 mpx. Ten mimo iného podporuje aj režimy Smile Shot, Shoot & Share a Panorama. Galaxy Tab 3 Lite ale zrejme nevie nahrávať video, keďže Samsung túto možnosť nikde neuvádza. Stretávame sa jedine s možnosťou sledovať 1080p videá. Sledovanie videí je jednou z priorít tohto tabletu a preto sa v ňom nachádza batéria s kapacitou 3 600 mAh, s ktorou môžete sledovať až 8 hodín videa na jedno nabitie. K dispozícii budú dve verzie, jedna s WiFi pripojením a druhá s podporou 3G sietí, vďaka čomu sa budú tablety odlišovať v cene. WiFi modul podporuje siete 802.11 b/g/n a Wi-Fi Direct. Ďalšiu konektivitu zabezpečí Bluetooth 4.0 a USB 2.0. O produktivitu a ukladanie súborov sa postarajú služby Polaris Office a Dropbox a ako RSS čítačku tu nájdeme aplikáciu Flipboard. Tablet má rozmery 116,4 x 193,4 x 9,7 mm a váhu 310 gramov v prípade WiFi verzie.

Galaxy Tab 3 Lite sa bude predávať po celom svete v dvoch farbách, v bielej a čiernej. Cena momentálne nie je známa, no podľa doterajších informácií bude veľmi nízka – za WiFi verziu totiž zákazníci zaplatia len približne 120€, vďaka čomu sa bude jednať o najlacnejší tablet, aký kedy Samsung vydal.

Dnes nejčtenější

.