Zavřít reklamu

Samsung na svojom Twitteri zverejnil nový teaser na očakávaný Unpacked 5 event. Konferencia sa bude očakávať 24. februára / února v Barcelone, teda na veľtrhu MWC 2014. Spoločnosť by mala na tomto evente predstaviť nový Galaxy S5, teda svoju vlajkovú loď na rok 2014. Nová reklama je zaujímavá, keďže sa na nej nachádza niekoľko flat ikon, ktoré nasvedčujú tomu, že telefón môže ponúknuť nové prostredie. Ďalej je tu vymenovaných 9 rôznych vlastností, čo môže odhaľovať, kde všade prinesie Galaxy S5 zmeny.

Speed – Prakticky už teraz môže byť každému jasné, že nový Galaxy bude rýchlejší a výkonnejší ako jeho predchodca. Lenže v ikone sa nachádzajú aj šípky čo môže znamenať, že sa stretneme s rýchlejším prenosom dát. To by konieckoncov dávalo zmysel, keďže špekulácie vravia o použití novej 802.11ac WiFi alebo o 802.11n s podporou MIMO. V oboch prípadoch by sa jednalo o rýchlejšiu prenosovú rýchlosť.

Outdoor – Nie je vylúčené, že telefón ponúkne prepojenie s rôznym outdoor príslušenstvom. V súvislosti s týmto nás ešte napadá, že by chcel Samsung prezentovať kvalitnejší fotoaparát alebo spojitosť s Galaxy Gear 2.

Fun – Ako inak, dnešné smartfóny ponúkajú prístup k zábave. Okrem vyššieho výkonu pre hry by sme ale mohli očakávať nové režimy pre fotoaparát a videokameru, ktoré by vedeli poskytnúť určitý spôsob zábavy. Pri pohľade na ikonu nás napadá, že v ňom chce Samsung ukázať nový fotoaparát s optickou stabilizáciou obrazu.

Social – V súvislosti s týmto môžeme očakávať ďalšie, respektíve vylepšené sociálne funkcie pre užívateľov Samsungu Galaxy S5. V minulom roku to boli funkcie Group Play a Group Sharing, a tento rok sa môže jednať o niečo iné, čo však bude úzko súvisieť s týmito funkciami.

Style – Tento znak môže nasvedčovať novému grafickému rozhraniu, ktoré by mal Samsung údajne pripravovať. Dnes nie ešte nie je známe, či sa bude jednať o prostredie Magazine UX alebo o niečo úplne nové, rozhodne ale bude postavené na báze Android 4.4 KitKat.

Privacy – Tu nás napadá len jediné. Snímač odtlačkov prstov je vec, o ktorej sa v súvislosti s Galaxy S5 špekuluje už dlhšiu dobu. Podľa posledných špekulácií sa bude snímač odtlačkov prstov nachádzať priamo v displeji a nie v tlačítku, ako je tomu u iPhone 5s.

Fitness – Už minuloročný Galaxy S IV prinášal podporu pre fitnes doplnky a je zrejmé, že Galaxy S5 ešte rozšíri škálu podporovaných produktov. Nie je dokonca vylúčené, že hodinky Galaxy Gear 2 ponúknu nové fitnes funkcie. Navyše Samsung by mal tieto hodinky predstaviť súčasne s Galaxy S5, teda 24.2.2014 v Barcelone.

Life – Skutočne neviem, čo chce Samsung povedať týmto. V ikone sa ale ukazuje len logo Unpacked a preto si myslíme, že chce Samsung odhaliť dátum vydania. Aj keď je to nepravdepodobné, je možné, že sa Galaxy S5 začne predávať už krátko po evente. Existuje ale aj možnosť, že Samsung dovolí účastníkom MWC otestovať nový telefón.

Dnes nejčtenější

.