Zavřít reklamu

Samsung na svojom oficiálnom blogu zverejnil svoju oficiálnu infografiku, v ktorej nám približuje technické špecifikácie svojej novej vlajkovej lode Samsung Galaxy S5. Infografika potvrdzuje prakticky všetko to, čo Samsung včera oficiálne vyhlásil a oboznamuje nás aj s dodatočnými detailami, vrátane hardvéru, rozmerov a váhy celého zariadenia. Hardvér sa však mierne odlišuje od toho, ktorý sme mohli vidieť v pôvodných benchmarkoch. Vo vnútri telefónu sa síce nachádza štvorjadrový Snapdragon s taktom 2.5 GHz, ale telefón obsahuje len 2GB RAM a nie 3-4, ako sa pôvodne špekulovalo. Taktiež boli vyvrátené fámy o 64-bitovom procesore.

Infografika ďalej odhalila, že telefón ponúka predinštalovaný Android 4.4.2 s inovovaným prostredím TouchWiz, ktoré sa bude nachádzať na Galaxy S5 a ďalších zariadeniach, ktoré Samsung predstaví v priebehu tohto roku. Telefón opäť narástol oproti predošlej generácii, a to nielen v rozmeroch ale aj vo váhe. Galaxy S5 má rozmery 72.5 × 142.0 × 8.1 mm, zatiaľ čo Galaxy S IV mal rozmery 69.8 × 136.6 × 7.9 mm. Váha pre zmenu narástla na 145 gramov zo 130 gramov u predchádzajúceho modelu. Na zadnej strane telefónu sa nachádza 16-megapixelový fotoaparát s najrýchlejším mobilným autofocusom na svete, LED blesk a snímač krvného tepu.

Napriek špekuláciám a únikom, finálna verzia Galaxy S5 ponúka Full HD Super AMOLED displej s uhlopriečkou 5,1 palca. Pôvodné tvrdenia vraveli, že tohtoročná vlajková loď ponúkne 5.2-palcový displej s rozlíšením 2K, alebo inými slovami 2560 × 1440 pixelov. K ďalším novinkám tohto telefónu patrí podpora ANT+, vďaka čomu je telefón kompatibilný s veľkým množstvom fitnes doplnkov. Samozrejme, Galaxy S5 môžeme očakávať v bielej, čiernej, modrej a zlatej farebnej verzii.

Dnes nejčtenější

.