Zavřít reklamu

Určitě je to otázka, kterou si každý fanoušek tohoto technologického gigantu alespoň jednou položil. A ani to nemusel být fanoušek, Samsung je totiž momentálně skoro všude kolem nás, jelikož vedle mobilních zařízení, fotoaparátů a televizí vyrábí i mikrovlnné trouby, myčky, pračky, ledničky, vysavače a mnoho dalšího. A co teprve situace, kdy se Vás vaše ratolest zeptá, co to ten Samsung vlastně znamená? My na to máme odpověď.

Slovo Samsung je nepřekvapivě složeno ze dvou korejských slov, tedy „Sam“ a „Sung“, což v překladu znamená „tři hvězdy“, neboli „trojhvězda“. Co má ale logo Samsungu společně s trojhvězdou? V roce 1938 byl v jihokorejském Tegu založen úplně první maloobchod se značkou „Samsung Store“, jehož logo v sobě mělo právě trojhvězdu a tak tomu zůstalo až do konce 60. let 20. století, kdy bylo logo na celou dekádu změněno a zbyla z něj pouze šedá trojhvězda a latinkou psaným nápisem SAMSUNG. Poté bylo logo koncem 70. let přepracováno na podobné, změnil se ovšem používaný font a barva zároveň s uspořádáním a tvarem trojhvězdy. Toto logo vydrželo až do roku března/marca 1993, kdy už bylo změněno na to, které známe dnes.

Trojhvězda ale není jediný význam, který v sobě slovo Samsung může skrývat. Čínský znak, kterým se píše slovo „Sam“, znamená něco jako „silný, početný, mocný“, zatímco znak pro slovo „Sung“ znamená „věčný“. Vyjde nám tedy „mocný a věčný“, což sice na první pohled zní jako propaganda některého totalitního režimu, ale na pohled druhý nám může dojít, že to vlastně sedí, neboť je Samsung právě jedna z nejmocnějších, nejsilnějších a největších technologických společností na světě a chybí už pouze 24 let k tomu, aby mohl oslavit stoleté výročí jeho značky. A že bude mít společnost rozhodně co slavit, věděli jste třeba, že za dobu své existence stihl Samsung založit i svůj vlastní profesionální baseballový tým?

*Zdroj: Studymode.com

Dnes nejčtenější

.