Zavřít reklamu

Microsoft odhalil nový dizajn obchodu Windows Store, ktorý teraz pôsobí ešte jednoduchšie, než kedy predtým. Prostredie je totiž prehľadnejšie a Microsoft verí, že aj toto je spôsob, ktorým Microsoft priláka nových užívateľov k svojmu najnovšiemu systému. Na vrchu obrazovky sa permanentne nachádza zelené menu s hlavnými položkami a vyhľadávaním. Aj keď ide o na prvý pohľad zanedbateľný detail, aj on sa podieľa na tom, že sa nový Windows Store ovláda ešte jednoduchšie na desktope s pomocou myši.

Toto, spolu s vracajúcim sa Štart menu a možnosťou otvárania moderných aplikácií v desktope, môže znamenať jednu vec. Microsoft možno pretvorí svoj Windows Store tak, aby sa v ňom mohlo nachádzať ešte viac aplikácií pre desktop a Store sa tak stal hlavným strediskom všetkých aplikácií pre Windows. Samozrejme, ak si odmyslíme napríklad Steam, obchod s hrami. Po boku nových kategórií bude nový Windows Store obsahovať rôzne kolekcie aplikácií a už na domovskej obrazovke sa budú objavovať aplikácie, ktoré sú dočasne zlacnené, čím sa zabezpečí dostatočné informovanie o zľave.

Microsoft tiež potvrdil, že plánuje skrátiť schvaľovací proces pre aplikácie. Vďaka tomu už nebude schvaľovanie trvať 2 až 5 dní, ale len niekoľko hodín. Čo však ostáva otázkou nakoniec, je čas, kedy Microsoft uvoľní inovovaný Windows Store. Microsoft ho síce predstavil, ale neuviedol, kedy ho uvoľní. Existuje možnosť, že sa tak stane po vydaní Windows 8.1 Update, ale nie je vylúčené ani to, že sa nové prostredie objaví až v ďalšej aktualizácii, ktorá by mala priniesť mini-Štart a ďalšie novinky. Netreba nakoniec zabudnúť ani na to, ako Microsoft prezentuje víziu svojho nového Windows Store. Vo videu, ktoré môžete vidieť nižšie, Microsoft prezentuje svoju víziu ako „One Store“, čím chce poukázať na to, že pripravuje skutočne zjednotený systém. Vývojári, ktorí budú vydávať aplikácie pomocou One Store, budú môcť svoje aplikácie naprogramovať tak, že budú kompatibilné s Windows, Windows Phone a Xbox One bez toho, aby museli vydať aplikácie zvlášť pre jednotlivé platformy. Toto by mali oceniť predovšetkým hráči a zákazníci, ktorí si vo Windows Store kupujú softvér, keďže  ak si kúpia hru či aplikáciu raz, už ju nemusia kupovať znovu. Halo: Spartan Assault je jednou z prvých aplikácií, ktoré budú prezentovať túto funkciu.

*Zdroj: MSDN; mcakins.com

Dnes nejčtenější

.