Zavřít reklamu

Společnost Samsung si vzpomněla i na ty, kteří si sice koupili jeho nový Samsung Galaxy S5, ale nemají ponětí, které všechny skvělé funkce tento smartphone nabízí. Na serveru Samsungtomorrow.com se objevil seznam deseti vymožeností, které dokáží zpříjemnit používání Galaxy S5, a některé z nich jsou opravdu špičkové.

Jejich seznam spolu s krátkými popisky je k nalezení zde:

 

  • Psaní pomocí tužky

A nemusí se jednat o žádnou speciální tužku od Samsungu v podobě S Pen, stačí pouze obyčejná tužka a v Nastavení zatrhnout položku „Increase touch sensitivity“ a bude možné ovládat smartphone i v rukavicích, nebo právě pomocí tužky!

  • Vylepšená volba playlistu

Během poslouchání muziky se po otočení telefonu  do vodorovné polohy zobrazí speciální playlist, který je složen z děl podobných tomu, které právě uživatel poslouchá, přičemž podobnost je určena podle různých informací, které jsou k momentálně poslouchané písni k dispozici (žánr, interpret…)

  • Záložka pro oblíbené aplikace

Po stažení horní lišty je možné si v rychlém menu zapnout ikonku s třemi tečkami (toolbox), která se po aktivování zabuduje i na displayi a po rozkliknutí zobrazí oblíbené aplikace uživatele.

  • Režim soukromí

Samsung Galaxy S5 má v sobě zabudovaný tzv. režim soukromí, který zabrání zvídavým spolubydlícím, přátelům a případně i druhé polovičce zobrazovat textové zprávy, hlasové zprávy, videa, obrázky a další osobní dokumenty, které nejsou určeny pro oči a uši ostatních. Režim soukromí se dá aktivovat v nastaveních, kde si uživatel vybere, které položky chce ukrýt a ty se nadále již nebudou v normálním režimu zobrazovat.

  • Dětský režim

Jednou z vymožeností, jenž byly představeny v únoru/februári na Unpacked 5 byl i dětský režim, který po aktivování uvede smartphone do stavu, kdy bude mít dítě přístup pouze k funkcím a aplikacím, které mu byly povoleny.

  • Otevření fotoaparátu v momentě, kdy je obrazovka zamčená

Funkce, která je momentálně dostupná na drtivé většině smartphonů, přesto je však velmi často opomíjena. K otevření fotoaparátu v momentě, kdy je obrazovka zamčená, stačí pouze přiložit prst k ikonce aplikace fotoaparátu v pravén dolním rohu a přetáhnout prst od ní. Tím se fotoaparát odemkne a uživatel je oprávněn fotografovat.

  • Nové režimy fotoaparátu

Galaxy S5 disponuje několika novými režimy pro fotografování. Jedním z nich je režim virtuální prohlídky (Virtual tour), při němž je možné pořizovat fotografie, jako když je pořádána prohlídka okolí. Dalším novým režimem je „Shot and more“, při kterém je možné po vyfotografování okamžitě výsledný obrázek upravit a přidat mu různé speciální efekty.

  • Vybrat nejčastější příjemce zpráv

Pokud uživatele nebaví při každém odesílání zprávy listovat dlouhým seznamem kontaktů, může si vybrat nejčastější příjemce zpráv, které uvidí během vybírání příjemce ve vrchní části okna. Ve funkci lze vybrat až 25 lidí.

  • Zobrazení informací o telefonujícím během hovoru

V nastavení, konkrétně v položce „volání“, lze zaškrtnout možnost zobrazení informací o telefonujícím během hovoru. Po zaškrtnutí se během hovoru na display zobrazí nedávné konverzace s volajícím a jeho aktivita na sociálních sítích.

  • Přijmutí hovoru během používání ostatních aplikací

Po zaškrtnutí možnosti této možnosti v položce „volání“ v nastaveních je možné přijmout hovor a volat, a to obojí během používání jiné aplikace. V případě, že totiž někdo na telefon volá, se zobrazí okénko s možností přijmutí hovoru, odmítnutí hovoru a mezi nimi i s možností přijmutí hovoru a využívání ostatních funkcí smartphonu.

*Zdroj: Samsung Tomorrow

Dnes nejčtenější

.