Zavřít reklamu

Ohybné displeje už dávno nie sú hudbou budúcnosti. Samsung to potvrdil už minulý rok pri predstavení Galaxy Round, čo bol prvý telefón na svete s ohybným displejom. Bohužiaľ, displej sa ukrýval v pevnom tele a tak by sa dal jeho displej ohýbať len v prípade, že by užívateľ rozmontoval svoj telefón. Lenže Samsung má so svojimi ohybnými displejmi oveľa väčšie plány. Chce zahájiť masovú výrobu ohybných displejov a plánuje ich použiť už budúci rok pri Samsungu Galaxy S6 a Samsung Galaxy Note 5.

Lenže záujem o technológie Samsungu majú aj ostatní výrobcovia a tak Samsung začal investovať do rozvoja svojej továrne A3, v ktorej bude prebiehať masová výroba ohybných displejov pre neho a pre klientov. Jedným zo zákazníkov by mohol byť Apple, ktorý plánuje už tento rok predstaviť hodinky iWatch. Pretože však Samsung neinvestoval do zahájenia masovej produkcie, Apple sa rozhodol uzavrieť dohodu s LG, ktoré tak bude jediným dodávateľom displejov pre iWatch. Môžeme však povedať, že Samsung vôbec nebude výrobcom ohybných displejov, aspoň nie tento rok. Zdroje naznačili, že Samsung bude schopný zahájiť masovú produkciu displejov až v novembri/listopadu alebo decembri/prosinci 2014, ale plánuje urýchliť vývoj displejov tak, aby ich mohol použiť u Galaxy S6 a Galaxy Note 5.

Analytici tvrdia, že Samsung by mal v budúcnosti priniesť množstvo inovácií v dizajne smartfónov. Tento výrok podporujú špekulácie o tom, že Samsung plánuje použiť YOUM displeje u Galaxy Note 4. Spoločnosť totiž potvrdila, že plánuje Galaxy Note 4 ponúkne úplne iný form factor, vďaka čomu je veľmi pravdepodobné, že sa rozhodne použiť trojstranný YOUM displej. Ako však budú vyzerať telefóny s ohybným displejom, nevieme posúdiť. Zvlášť ak chce Samsung dokázať, že skutočne využíva ohybné displeje. Ak sú tvrdenia pravdivé, potom by mal Samsung predstaviť nový Galaxy Note 4 na veľtrhu IFA 2014 spolu s novými doplnkami zo série Gear.

*Zdroj: GforGames

Dnes nejčtenější

.