Zavřít reklamu

Samsung Galaxy Note 4Samsung Galaxy S5 sa už začal predávať a tak sa množstvo ľudí začína zaujímať o ďalšiu dôležitú novinku, Galaxy Note 4. Štvrtá generácia phabletu by mala ponúknuť množstvo vylepšení oproti svojmu predchodcovi a dokonca by mala ponúknuť úplne nový form factor, vďaka čomu bude Galaxy Note 4 vyzerať úplne inak, než doterajšie telefóny. Nie je celkom známe, čo má Samsung v pláne, no čínske médiá nespia a snažia sa o tomto zariadení zistiť čo najviac. A zdá sa, že sa im to vďaka anonymným zdrojom podarilo.

Zdroje pre čínske médiá odhalili, že Samsung Galaxy Note 4 bude predstavený na veľtrhu IFA 2014, presne rok po predstavení Galaxy Note 3. Aj tentoraz by mal Note ponúknuť svoj extra-veľký displej, vďaka ktorému patrí Galaxy Note k najznámejším zariadeniam s Androidom a niektorí ho dokonca prirovnávajú k iPhone vo svete Androidu. Lenže tento rok by sa mal displej zmenšiť späť na úroveň Galaxy Note 2 a Galaxy Note 3 Neo. Ak sú špekulácie pravdivé, potom nový Galaxy Note 4 ponúkne displej s uhlopriečkou 5,5 alebo 5,6 palcov. Nižšie rozlíšenie ale nebude mať vplyv na rozlíšenie displeja, ktoré bude štyrikrát vyššie než u Galaxy Note 2. Jedná sa o rozlíšenie 2560 × 1440 bodov pri hustote 534 ppi.

Samsung totiž zistil, že práve obrazovka s uhlopriečkou 5.5-5.6 palcov je ideálnou pre jeho phablet, čo zároveň objasňuje, prečo Samsung uviedol Galaxy Note 3 Neo. Ten totiž okrem slabšieho hardvéru ponúka menší displej, tentoraz s uhlopriečkou 5.55 palcov a rozlíšením 1280 × 720 bodov. Galaxy Note 4 bude aj naďalej podporovať S Pen, ktoré sa bude aj naďalej ukrývať vo vnútri telefónu. Vo vnútri telefónu však nájdeme aj ďalšie vychytávky. Mal by sa tu nachádzať hardvér, ktorý mal pôvodne ponúknuť Galaxy S5, teda máme počítať s procesorom Snapdragon 805 a 3 GB RAM. Procesor je štvorjadrový a má frekvenciu 2.5 GHz. K dispozícii budú verzie s kapacitou 32 alebo 64 GB a užívatelia budú môcť toto úložisko rozšíriť o 128 GB microSD kartu. Zadný fotoaparát bude 16-megapixelový a dokáže nahrávať Full HD video pri 60 fps a 4K video pri 30 fps. Predný fotoaparát bude 2-megapixelový a dokáže nahrávať Full HD video pri 30 fps.

Ďalšia zásadná informácia sa týka dizajnu. Spolu s Galaxy Note 4 Samsung zmení materiály. Galaxy Note 3 bol špecifický tým, že jeho zadný kryt tvorila koženka, no to sa má pri Galaxy Note 4 zmeniť. Spoločnosť chce použiť úplne iný materiál, no dnes ešte nie je známe, o aký materiál sa jedná. Špekuluje sa, že sa Samsung vráti opäť k plastu, aký sme videli pri Galaxy Note 2, ale je možné, že nakoniec použije kov, konkrétne hliník. S hliníkovým materiálom by sa Samsung vyrovnal konkurencii, menovite HTC a Apple, ktorí vyrábajú telefóny s hliníkovým telom. Navyše sa špekuluje, že Samsung pracuje na Galaxy F, vylepšenej verzii Galaxy S5 s 2K displejom, výkonnejším procesorom a hliníkovým zadným krytom.

Samsung Galaxy Note 4

*Zdroj: Slashgear

Dnes nejčtenější

.