Zavřít reklamu

Spoločnosť Samsung dnes o 04:00 nášho času oficiálne predstavila nástupcu Galaxy S4 zoom, Samsung Galaxy K zoom. Nový hybridný fotoaparát z dielne Samsungu sa môže pochváliť moderným dizajnom, štíhlym telom a predovšetkým 20.7-megapixelovým CMOS senzorom, vďaka čomu sa už rozlíšenie fotografií vyrovnáva dnešným digitálnym fotoaparátom. Galaxy K zoom je však digitálny fotoaparát a telefón v jednom, určený pre ľudí, ktorí chcú mať naozaj dve zariadenia v jednom.

Nový Samsung Galaxy K zoom je prakticky identický s tým, ktorý sme mohli vidieť na doterajších únikoch. Ponúka teda 4.8-palcový Super AMOLED displej s rozlíšením 1280 × 720 bodov, šesťjadrový Exynos 5 Hexa, 2 GB RAM, 8 GB interného úložiska a batériu s kapacitou 2 430 mAh. Samsung zároveň dáva najavo, že sa jedná o telefón z rodiny Galaxy S5, čo potvrdzuje hlavne jeho zadný kryt. Je totiž identický s krytom Galaxy S5.

Najdôležitejšou vlastnosťou je však fotoaparát. Hybridný fotoaparát ponúka 20.7-megapixelový 1/2.3 BSI CMOS senzor s 10x optickým zoomom. Práve tu sa Samsung rozhodol použiť technológiu sťahovateľných objektívov, ktorá mu umožnila spraviť zariadenie oveľa tenšie, než Galaxy S4 zoom. Fotoaparát disponuje optickou stabilizáciou obrazu, aby sa predišlo rozmazaniu fotiek a videí. Zdá sa, že táto funkcia je zatiaľ jedným z dôvodov, prečo si zvoliť Galaxy K zoom a nie Galaxy S5, ak je pre vás prioritou fotografovanie. Galaxy S5 totiž optickú stabilizáciu obrazu nemá, aj keď sa o nej dlhší čas špekulovalo. Už tradične nesmie chýbať xenónový blesk pre jasnejšie a prirodzenejšie fotografie a nakoniec softvérové funkcie. K ním patrí AF/AE rozlišovanie, Pro Suggest Mode, ktorý ponúka 5 optimalizovaných filtrov, Selfie Alarm. Novinkou je Object Tracking, čo je možnosť, ktorá sleduje zameraný objekt tak, aby počas fotografovania nebol rozmazaný a je k dispozícii u 28 rôznych režimov fotenia. Predná kamera má rozlíšenie 2.1 megapixelu.

Z hľadiska softvéru sa stretneme s prostredím TouchWiz Essence, ktoré debutovalo u Galaxy S5. Prostredie je opäť jednoduché, čo sa týka aj samotnej aplikácie Fotoaparát. Samsung Galaxy K zoom ďalej ponúka aplikáciu Studio, čo predstavuje editor fotiek a videí, no dnes o ňom nie je veľa známeho. Nakoniec ale nebudú chýbať funkcie zo Samsung Galaxy S5, vrátane Ultra Power Saving Mode a Kids Mode. V telefóne je predinštalovaný Android 4.4.2 KitKat.

Samsung Galaxy K zoom sa začne predávať už budúci mesiac a bude dostupný v troch farebných verziách. Presnejšie pôjde o farby Charcoal Black, Electric Blue a Shimmery White, čo sú tri zo štyroch farieb, v ktorých je dostupný Galaxy S5.

  • Displej: 4.8-palcový Super AMOLED, rozlíšenie 1280 × 720 bodov
  • Procesor: Exynos 5 Hexa (2x Cortex-A15 s taktom 1.7 GHz; 4x Cortex-A7 s taktom 1.3 GHz)
  • RAM: 2 GB
  • Pamäť: 8 GB (možnosť rozšíriť o 64GB vďaka microSD)
  • Batéria: 2 430 mAh
  • Predný fotoaparát: 2.1-megapixelový
  • Zadný fotoaparát: 20.7-megapixelový 1/2.3 BSI CMOS senzor
  • Konektivita: WiFi, Bluetooth 4.0 LE, GPS, NFC, HSPA+.

Dnes nejčtenější

.