Zavřít reklamu

Keď Samsung predstavil Galaxy S5, mnohých ľudí zaskočilo, prečo Samsung upustil od koženky a rozhodol sa použiť perforovaný zadný kryt. Ako prvé logické vysvetlenie človeka napadne, že to súvisí s vodotesnosťou a prachuodolnosťou zariadenia, keďže koženka nie je zrovna materiál, ktorý by sa vám chcelo čistiť. Samsung to ale všetko objasňuje a na svojej stránke tvrdí, prečo sa rozhodol použiť práve nový materiál, ktorý v rukách pôsobí ako pogumovaný plast.

Samsung na svojej stránke vysvetľuje: „Na zadný kryt je pridaná jemná perforovaná vrstva a kryt je následne pripevnený k elegantnému rámu. Drobné dierky na zadnom kryte sú usporiadané rytmicky, čo poteší užívateľa pri dotýkaní sa zadného krytu končekmi prstov. Unikátne materiály použité pre výplň dodávajú užívateľom upokojujúci pocit pri držaní telefónu. Ak si ich spojíme s perforovaným krytom a materiálom tak jemným ako je ovčia koža, potom Galaxy S5 ponúka skutočne optimálne držanie v ruke.“

Vzhľadom k tomu, že Samsung plánuje aplikovať vodotesnosť aj u svojich ďalších zariadení, očakávame, že sa práve tento materiál stane neoddeliteľnou súčasťou budúcich zariadení, aspoň v dohľadnej budúcnosti. Z osobnej skúsenosti viem povedať, že sa materiál drží v rukách veľmi príjemne, na druhú stranu sa neviete zbaviť pocitu, že sa pod ním stále ukrýva lacnejší, tenký plast. Naopak koženka pôsobí prémiovo, no neviete sa zbaviť pocitu, že sa zariadenie vo vašich rukách šmýka. Samsung na koniec svojej prezentácie ubezpečuje, že aj Galaxy S5 bol „stvorený pre ľudí“, presne tak ako Galaxy S III a Galaxy S4.

*Zdroj: Samsung

Dnes nejčtenější

.