Zavřít reklamu

IDC_Logo-squareAko by ste si predstavili trh s chytrými telefónmi v roku 2018? S výskumom prišla firma IDC, ktorá zo zhromaždených dát vypočítala skutočne zaujímavé čísla. IDC počíta s tým, že tento rok bude predaných 1,2 miliardy telefónov. Jedná sa teda o nárast o 21% oproti minulému roku. Vtedy sa predala približne 1 miliarda mobilov. Z týchto faktov firma predpokladá, že v roku 2018 bude predaj mobilov za rok na čísle 1,8 miliardy smartfónov.

Týmto číslom sa naznačuje, že nárast predaja telefónov sa spomalí. Taktiež spoločnosť predpokladá, že dole pôjde aj priemerná cena. Hovorí o čísle 267 dolárov, čo je oproti dnešnému priemeru 314 dolárov, slušný pokles. Ďaľšie, čo nám IDC ukazuje, je podiel. Android by mal podľa výpočtov klesnúť o necelé 3%, z 80,2% na 77,6%. Menej, ale aj tak, klesne iOS, ktorý poputuje z 14,8% podielu na nižšiu 13,7%. Tieto poklesy sú podmienené tým, že je neustále väčší a väčší dopyt po operačnom systéme Windows Phone.

BlackBerry stojí tiež za spomenutie. Predpokladaný je hlboký pokles. Presnejšie údaje sú v tabuľke nižšie. Je však jasné, že tieto výpočty treba brať s rezervou, pretože nikto ešte nevidí do budúcnosti. Netreba však tieto údaje zahadzovať za hlavu, sú predsa len podložené reálnymi faktami. Osobne predpokladám, že pokles či rast zostane, zmenia sa len čísla a to nie oveľa. Ale to je predpokladané, budúcnosť sa nedá nikdy predpovedať presne. Ďakujeme spoločnosti IDC za takúto víziu do budúcnosti a tiež prehľadnú tabuľku.

IDC 2018

Dnes nejčtenější

.