Zavřít reklamu

Samsung Galaxy Tab S, v posledních dnech snad nejdiskutovanější tablet, byl dnes ráno oficiálně představen. Společnost Samsung na tomto průkopovém zařízení vyzdvihovala a stále ještě vyzdvihuje především dva aspekty, z nichž si oba mohou připsta titulek „druhý na světě“. První aspekt je velice známý a samozřejmě je ním myšleno použití AMOLED displaye na tabletu, což se až do dnešní jedné hodiny ranní stalo jen jednou v celé historii lidstva. V roce 2011 totiž jihokorejský výrobce zaexperimentoval a „vydal“ Samsung tablet s AMOLED displayem, no o žádnou masovou výrobu se nejednalo a samotný tablet se tak do paměti většiny lidí nijak výrazně nezapsal.

My se ale zaměříme na druhý aspekt, a to na rozměry samotného tabletu. Samsung Galaxy Tab S je totiž v obou variantách tenký přesně 6.6 mm, a právě proto se jedná o druhý nejtenčí tablet na světě, no první místo zatím obsazuje Sony Xperia Tablet Z2 s pouhými 6.4 milimetry. V posledních dvou letech se ovšem s anorektickými tablety doslova roztrh pytel, a my se tak podíváme na 10 nejtenčích.

10) Apple iPad Air
Desítku nejtenčích tabletů uzavírá loňský iPad Air od společnosti Apple. Ten se může pyšnit tloušťkou 7.5 mm.

9) Apple iPad mini 2 s Retina displayem
Na deváté příčce se opět umístilo zařízení od amerického Applu, tentokrát je to osmipalcový iPad mini 2 s Retina displayem se stejnou tloušťkou 7.5 mm, jelikož je ale menší, umístil se na lepší příčce než iPad Air.

8) Samsung Galaxy Tab 3 8″
Na osmém místě se nachází shodou náhod osmipalcová verze tabletu Samsung Galaxy Tab 3, která předčila své dva předešlé konkurenty od Apple o celou desetinu milimetru, a je tak tenká přesně 7.4 mm.

7) Samsung Galaxy TabPRO 10.1
Novinka z letošního ledna/januára si obsadila v žebříčku sedmé místo, a to díky své tloušťce 7.3 mm.

6) Samsung Galaxy TabPRO 8.4
O něco menší bratr desetipalcováho Galaxy TabPRO je s tloušťkou 7.2 mm celosvětově šestý nejtenčí tablet.

5) Apple iPad mini
7.9″ tablet od společnosti Apple se nachází na samé hranici nejtenčích pěti tabletů, je totiž tenký přesně 7.2 mm.

4) Sony Xperia Tablet Z
Pod sedm milimetrů je tenký Sony Xperia Tablet Z, má totiž tlušťku 6.9 mm.

3) Samsung Galaxy Tab S 10.5
Bronzovou medaili si s tloušťkou 6.6 mm odnáší 10.5″ varianta teprve dnes představeného Galaxy Tab S.

2) Samsung Galaxy Tab S 8.4
Druhé místo zabírá 8.4″ Samsung Galaxy Tab S, tedy menší verze bronzového medailisty a může opět chlubit tloušťkou 6.6 mm.

1) Sony Xperia Tablet Z2
A celý žebříček strčí do kapsy Sony Xperia Tablet Z2 s rekordní tloušťkou 6.4 mm!


*Zdroj: Phonearena

Dnes nejčtenější

.