Zavřít reklamu

smartthings_conaSamsung prejavil svoj záujem o inteligentnú domácnosť už na veľtrhu CES 2014, kedy predviedol svoj koncept Smart Home. Neskôr sa Samsung tiež stal členom konzorcia Thread, ktoré spája spoločnosti snažiace sa presadiť automatizáciu domácnosti a Internet of Things a svoje postavenie v ňom ešte upevnil tým, že odkúpil spoločnosť SmartThings za 200 miliónov dolárov. Teraz začína veľtrh IFA 2014 v Berlíne a Samsung hodlá aj na ňom prezentovať svoj koncept Smart Home, ktorý zároveň rozšíri o niekoľko užitočných vlastností.

Svoje plány ale odhalil už dnes a podľa toho, čo vieme, Samsung hodlá rozšíriť Smart Home o podporu zariadení tretích strán, medzi ktoré patria napríklad digitálne zámky na dvere a IP kamery, teda bezpečnostné kamery využívajúce internetové pripojenie. To je však jediná informácia, ktorú Samsung vypustil v súvislosti s týmto bodom a tak si budeme musieť ešte chvíľu počkať na to, až sa dozvieme, aké produkty a akých partnerov si Samsung pribral do svojej Smart Home iniciatívy.

Ak ide o ovládanie produktov, potom spoločnosť obohatila Smart Home o podporu S Voice na hodinkách Samsung Gear, vďaka čomu užívateľom stačí len toľko, aby mali na svojich zápästiach hodinky a s pomocou hlasu mohli ovládať lampy alebo vysávače. Rovnako stojí za zmienku aj to, že projekt Smart Home bude využívať dáta o polohe používateľa a na základe toho bude schopná na diaľku zmeniť nastavenie klimatizácie. K tomu ako bonus pošle užívateľovi informáciu o tom, koľko by ho mal vyjsť ďalší účet za elektrinu. Samozrejme nebude chýbať ani Smart Home SDK pre vývojárov, ktoré spoločnosť predstaví neskôr na Samsung Developer Conference.

Zdroj: SamMobile

Dnes nejčtenější

.