Zavřít reklamu

Tizen StoreOperačný systém Tizen to nemá príliš ľahké. Spoločnosť ho už niekoľkokrát odložila a cez leto zrušila Samsung Z, čím svojmu systému nespravila zrovna najlepšie meno. Samsung sa vtedy odvolal so slovami, že potrebuje viac času na to, aby mohol začať predávať telefón s dostatočným množstvom aplikácií, avšak čím máte menej používateľov, tým je väčšia šanca, že vývojári nebudú chcieť robiť aplikácie pre vašu platformu. Bohužiaľ, Samsung sa dopúšťa práve tej chyby, že nechce systém vypustiť do obehu.

Alebo chce?

Najnovšie sa objavili detaily o pripravovanom low-cost telefóne s modelovým označením SM-Z130H. Aj keď sa nebude zrovna jednať o vlajkovú loď s top hardvérom a pútavým dizajnom, Samsung vypustí do obehu model, ktorý by sa mohol rýchlo rozšíriť. Práve preto ho chce začať predávať v jednej z najľudnatejších krajín sveta, kde pred pár mesiacmi prišiel o svoje prvenstvo z hľadiska podielu na mobilnom trhu.

Prvý telefón s operačným systémom Tizen sa začne predávať v Indii a tam si môže získať pomerne veľké publikum, keďže Tizen OS má nižšie hardvérové požiadavky ako Android a tak sa môže predávať lacnejšie, než telefóny Samsung so systémom Android. Prvý telefón bude disponovať operačným systémom Tizen 2.3, avšak to sa môže zmeniť do vydania telefónu. Na zadnej strane sa potom bude nachádzať lacnejší fotoaparát s rozlíšením 3.2 megapixelu, čo je rovnaké rozlíšenie, akým disponoval napríklad zadný fotoaparát iPhone 3GS v roku 2009. Okrem toho bude telefón disponovať dual SIM a FM rádiom, čo sú dve veľmi populárne funkcie telefónov v Indii.

tizen2

*Zdroj: SamMobile

Dnes nejčtenější

.