Zavřít reklamu

Samsung Smart BikeMožno ste už počuli o tomto bicykle ale najnovšie nám Samsung konkrétne opísal zaujímavosti a pridal aj príbeh za výrobou svojho Samsung Smart Bike. Príbeh stojaci za vzrodom dizajnu bicykla Samsung Smart Bike je spojenie študenta s maestrom. Alice Biotti, 31-ročná študentka, nemá naplánovanú svoju budúcnosť, ale vie o svojej túžbe spraviť svoj vlastný bicykel a otvoriť si aj bicyklový obchod. Maestro Giovanni Pellizzoli pre zmenu vyrobil už okolo 4 000 bicyklových rámov. Bol prvým, ktorý uspel s hliníkovým rámom a najnovšie sa stal súčasťou akadémie Samsung Maestros. A títo dvaja ľudia rozdielnej generácie sa spojili, aby vyrobili bicykel budúcnosti.

Pri dizajnovaní inteligentného bicykla sa zameriavajú na zníženie vysokého percenta úmrtnosti, za ktoré môže hlavne v Taliansku veľké množstvo nehôd. A preto aj hlavné funkcie inteligentného bicykla majú takéto zameranie. Zvýšiť bezpečnosť za kormidlom bicykla. Za najzaujímavejšiu funkciu pokladám spätnú kameru, ktorá prehráva obraz do Samsung zariadenia v živom vysielaní. Tu sa dostávame k druhej dôležitej funkcií. Na stred riadidiel sa dá prichytiť Samsung smartfón, ktorý bude slúžiť ako obrazovka, skoro ako v novších automobiloch.

Existuje tu ale ďalšia zaujímavá funkcia, ktorú však využijete len za horšej viditeľnosti. Jedná sa o lasery ktoré okolo vás nakreslia čiaru. Tá dopomôže automobilom odhadnúť potrebnú vzdialenosť. Taktiež je v bicykle integrovaný GPS modul, ktorý neustále deteguje vašu polohu a vy si potom na mobile môžete pozrieť trasu, ktorú ste prešli. Či už bicykel zaujme alebo nie, toto je ukážka toho, že už aj bicykle začínajú dostávať futuristický nádych. A aj keď je toto len prvý model, je to predsa začiatok a je jasné, že za chvíľu prídu lepšie s modernejšími technológiami.

*Zdroj: Samsung

Dnes nejčtenější

.