Zavřít reklamu

Samsung FlowSamsung na včerajšej konferencii Samsung Developer Conference v San Franciscu predstavil niekoľko noviniek vrátane novinky Samsung Flow, ktorá umožňuje užívateľom zariadení od Samsungu synchronizovať rozpracovaný obsah naprieč sebou. Narozdiel od technológie Handoff od Apple, technológia Samsung Flow funguje na viacerých typoch zariadení a tak funguje aj na inteligentných hodinkách a dokonca aj na Smart TV, vďaka čomu môže napríklad užívateľ pokračovať v sledovaní YouTube videa na televízore, keď ho mal spočiatku spustený na svojom telefóne.

Samotná technológia Samsung Flow pozostáva z troch hlavných funkcií. Prvá funkcia nesie pomenovanie Transfer a umožňuje prenášať súbory medzi zariadeniami Samsung pomocou pár ťuknutí – bez ohľadu na to, či ide o obrázok, webovú stránku alebo o videohovor. Funkcia Defer umožňuje užívateľom pozastaviť činnosť na jednom zariadení a následne ju umožní rozpracovať na inom zariadení. Toto funguje aj v prípade filmov a iného multimediálneho obsahu a tak keď užívateľ sledoval na svojom telefóne film, môže pokračovať v jeho sledovaní na svojej Samsung Smart TV.

Nakoniec je tu funkcia Notify a ako už názov napovedá, jedná sa o posielanie notifikácií a upozornení medzi zariadeniami. Príkladom je napríklad, že vám hodinky vyšlú varovanie o tom, že je batéria vášho telefónu vybitá alebo vám Samsung TV povie, že vám niekto telefonuje. Všetko sa ovláda pomocou jedného dialógového okna, ktoré môžu jednotlivé aplikácie vysunúť na obrazovke. Tu sa mimo iného objaví, ktoré zariadenia Samsung vo vašej blízkosti sú kompatibilné s technológiou Flow a s jej jednotlivými funkciami. Vývojári budú môcť Samsung Flow jednoducho integrovať do svojich aplikácií, no Samsung ešte nepovedal, ktoré zariadenia budú podporovať Flow a neodhalil ani to, ako a kedy bude fungovať na jednotlivých zariadeniach.

*Zdroj: SamM

Dnes nejčtenější

.