Zavřít reklamu

Samsung 850 EVOSamsung Electronics dnes predstavila nové SSD disky Samsung 850 EVO, ktoré sú vyrábané pomocou revolučnej 3-bitovej 3D V-NAND technológie. Najnovšie disky z dielne lídra na trhu pamätí ponúkajú výrazný nárast vo výkone a výdrži v porovnaní s ich predchodcami, vďaka čomu sú vhodné pre použitie v bežných počítačoch. Potešením pre náš trh môže byť, že Samsung ich začne predávať už tento mesiac v 53 krajinách v Európe, Ázii a tiež v USA.

Spoločnosť predstavila už v júli/červenci tohto roku disky Samsung 850 PRO SSD, ktoré využívali 2-bitovú 3D V-NAND technológiu, ale tieto disky boli určené primárne pre profesionálne použitie v high-end počítačoch alebo v malých a stredne veľkých firemných serveroch. Najnovšie disky 850 EVO sú však už vhodné pre použitie medzi bežnými spotrebiteľmi, ako napríklad v notebookoch a herných počítačoch. Samsung uvádza, že disky Samsung 850 EVO budú predávané v 120 GB, 250 GB, 500 GB a 1 TB verziách. Disky majú rýchlosť čítania 540 MB/s a rýchlosť zápisu 520 MB/s.

Verzia s 1 TB pamäťou tiež disponuje technológiou TurboWrite, ktorá zabezpečuje náhodnú rýchlosť zápisu až do 90K IOPS, čím vzniká rýchle úložisko pre multitasking a veľký objem dát. Samsung uisťuje, že jeho nové disky vydržia zapisovať 80 GB dát denne po dobu 5 rokov u modelov s 1 TB a 500 GB kapacitou. Spoločnosť nakoniec prezradila svoje plány do budúcna a v priebehu budúceho roku plánuje rozšíriť sériu 850 EVO o nové modely pre štandardy mSATA a M.2.

Samsung 850 EVO

Samsung 850 EVO

Dnes nejčtenější

.