Zavřít reklamu

Samsung Z2Jak jsme se nedávno dozvěděli, Samsung se po několika odkladech konečně rozhodl vydat svůj úplně první Tizen smartphone jménem Samsung Z1. Zatím sice pouze pro Indii, časem by se ale měla jeho dostupnost rozšířit o několik dalších zemí. To se tedy stalo před dvěma týdny, no jak se podle novějších informací zdá, z továren se do obchodů začne zanedlouho rozvážet další telefon s Tizen OS, a to konkrétně Samsung Z2, který má být exkluzivní pro Rusko.

Co se hardwaru týče, není toho zatím moc známo, na rozdíl od původně plánovaného Samsung Z by se ale mělo jednat o cenově dostupný low-end model se specifikacemi podobnými těm, které známe z indického Z1. Po softwarové stránce by pak smartphone měl běžet na Tizenu verze 2.3 a vzhledem k jeho exkluzivitě pro ruský trh bude vybaven i hromadou předinstalovaných ruských aplikací, včetně vyhledávače Yandex či sociální sítě VKONTAKTE.

Kdy přesně plánuje Samsung začít s prodejem Z2 a zda-li ho plánuje rozšířit i do ostatních zemí světa zatím není jasné, smartphony s operačním systémem Tizen bychom ale zajisté uvítali i v našich končinách.

Samsung Z2 Samsung Z2

*Zdroj: Tizen Indonesia

Dnes nejčtenější

.