Zavřít reklamu

metal aplikaceZatímco s produkty od společnosti Apple se povětšinou setkáváme pouze u některých skupin lidí, ke kterým iPhone neodmyslitelně patří (za všechny můžeme jmenovat např. hipstery), zařízení s Androidem můžeme najít tak nějak u každého, ať už se jedná o jakéhosi Pepu Nováka, nebo třeba prezidenta USA. To znamená, že Android smartphony využívají i fanoušci tvrdší muziky, respektive metalu a jeho komunita obecně. Jaké aplikace krom hudebního přehrávače a Spotify by se však takovému metalistovi mohly hodit? Na to jsme se rozhodli se podívat.

Mimochodem, za zmínku nepochybně stojí, že pokud vlastníte virtual reality headset Samsung Gear VR či jiné VR zařízení, na níže popsaný seznam rovnou zapomeňte a začněte si stahovat aplikace od Jaunt Inc. Toto vývojářské studio totiž ve spolupráci s některými rockovými hvězdami, jako Paul McCartney či Jack White, vydává virtual reality aplikace, díky kterým se budete moci ocitnout na jejich koncertech.

7 aplikací, které by neměly chybět ve smartphonu žádného metalisty:

1) Metal
Aplikace Metal není pouze geniálně pojmenovaná. Snad každého metalistu nadchne i svým obsahem a dokonce i designem, jež je opravdu špičkový. Metal nabízí ty nejčerstvější novinky týkající se překvapivě právě metalu a díky funkci „Metal TV“ zpřístupňuje možnost okamžitého shlédnutí těch nejnovějších videoklipů. Ve zkratce je to tedy aplikace, které je snad povinností pro všechny, kteří chtějí být v obraze, tedy alespoň v tom metalovém.

MetalMetalMetal

2) Heavy Metal Encyclopedia
Velká encyklopedie čehokoli, co jen trochu souvisí s metalem aneb. must-have aplikace pro každého fanouška metalu. Aktuálně se díky HME můžete dozvědět zajímavosti o více než 60 000 kapelách a přečíst si něco málo o zhruba 180 000 albech vydaných během posledních 40 let metalové historie. Navíc aplikace nabízí přímé odkazy na Spotify, Youtube a obchod Amazon, kde si můžete jednotlivá alba či songy poslechnout, respektive zakoupit. A máte-li o toto zajímavé čtení zájem i na PC, je k dispozici i webová verze, kteoru naleznete na odkazu zde, stojí to za to!

Heavy Metal EncyclopediaHeavy Metal EncyclopediaHeavy Metal Encyclopedia

3) Metal Logo Quiz
Nudná chvilka, ve sluchátkách hraje muzika, no na nějaké přehnané vnímání melodie či textu zrovna není ten vhodný moment. Co uděláte? Někteří by si zajisté zapnuli svou oblíbenou Android hru a pracně se snažili překonat své předešlé skóre, no to po čase omrzí a potom je tady Metal Logo Quiz pro každého metalistu, který si chce prověřit své znalosti ohledně log kapel, a to těch známých, neznámých, čitelných i nečitelných. A aby to nebylo tak lehké, loga jsou nekompletní, z části umazaná, nebo z nich případně zbývá doslova pouze čárka. Za každé uhádnuté logo pak získáváte body na postup do dalších, samozřejmě těžších úrovní s postupně méně a méně známými kapelami. No upozorňujeme, že přestože chybějící diakritika je tolerována, překlepy typu „Mettalica“, „Metalicca“, „Methalica“ či „Rotörhead“ už vám Metal Logo Quiz nevezme a udělí mínusové body.

Metal Logo QuizMetal Logo QuizMetal Logo Quiz

4) Metal Quiz
Pokud jste dohráli i Metal Logo Quiz, je čas se vrhnout na poněkud rozdílný Metal Quiz. Spousty otázek na toto téma vám zaručí hodiny zábavy, v krajním případě vás pak přesvědčí o tom, že o metalu vlastně vůbec nic nevíte. To ovšem vůbec nevadí, právě kvízy jako je tento vám totiž nepochybně rozšíří obzory. A aby toho nebylo málo, aplikace stále nabízí nový obsah, uživatelům je totiž dána možnost přidat otázky, jež jsou následně odeslány tvůrcům aplikace a pak už je pouze na nich, které se rozhodnou přidat do dalšího updatu. A jste-li opravdový znalec, s vysokým skórem se můžete dostat i do „Síně slávy“, jež zahrnuje 99 metalheads s nejvyšším dosaženým skórem, respektive s nejvíce znalostmi.

Metal QuizMetal QuizMetal Quiz

5) Música Metal
Protože né každý z nás má v telefonu 64 GB volné paměti na postahování všech oblíbených alb a premium účet na Spotify též (zatím) není zrovna standard, Música Metal se nabízí jako úžasné řešení pro streamování a dokonce i případné stahování muziky. Tedy, samozřejmě té metalové, ta je ve španělské aplikaci rozdělena podle žánrů a najdete zde opravdu obrovský výběr interpretů, od Immortal přes Judas Priest a Guns N‘ Roses až třeba po Evanescence. Pro rockery pak MusicNetwork_WDG vydali i verzi Música Rock, která se krom poněkud pozměněného výběru od Música Metal nijak extra neliší.

Musica MetalMusica Metal

6) Radio Metal
Název hovoří za vše. Tedy ne tak docela. Radio Metal nepřekvapivě nabízí přístup ke streamu obrovského počtu rádií, jejichž náplň není jiná, než ta pravá, metalová. To ovšem není vše, vedle toho je možné díky této aplikaci živě sledovat vysílané koncerty, rozhovory či pořady v rádiích a vlastně ani to není vše, od novějších verzích naleznete v Radio Metal také všechny možné novinky ze světa metalu, to má ovšem jedno minus – jsou ve Francouzštině. Tedy alespoň prozatím.

Radio MetalRadio MetalRadio Metal

7) Aplikace vaší oblíbené kapely
Když už i Kim Karadishan má z nějakého důvodu svou vlastní aplikaci, byla by docela škoda, aby metalové kapely své aplikace neměly. V současnosti na Google Play i mimo něj naleznete spousty oficiálních appek světoznámých i méně známých skupin, přičemž jejich obsah je většinou velice podobný, sestává se totiž převážně z novinek, videí, vybraných songů, nadcházejících koncertů a informací o kapele jako takové a jejích členech. Mezi interprety, kteří takové aplikace mají, patří například: Ozzy Osbourne, Linkin Park, Five Finger Death Punch, The Prodigy, Bon Jovi, RHCP či D.R.I. Za zmínku potom stojí i aplikace od Mobile Backstage, díky kterým se lze mimo jiné i spojit s vybranými kapelami, a to včetně Evanescence, Nightwish, Amon Amarth, Accept, Children Of Bodom, Anthrax nebo dokonce Black Label Society.

Ozzy OsbourneAnthraxEvanescence

Dnes nejčtenější

.