Zavřít reklamu

EDSAPSkupina inžinierov zo Samsungu vyvinula prototyp zariadenia pod prezývkou EDSAP, voľne preložené „Skorý detekčný senzor a algoritmický balíček“. Toto zariadenie dokáže užívateľa varovať pred nastávajúcou mŕtvicou. S mŕtvicou sa môžeme stretnúť napríklad v dôsledku zrážania krvi. Tento prototyp monitoruje mozgové vlny a ak náhodou narazí na známky mŕtvice, okamžite varuje užívateľa cez aplikáciu nainštalovanú v jeho smartfóne alebo tablete.

Tento systém sa skladá z dvoch častí. Prvá časť je headset, ktorý obsahuje vstavané senzory, tie monitorujú mozgové elektrické impulzy. Druhá časť je aplikácia, ktorá tieto údaje analyzuje na základe algoritmov. Ak systém objaví problém, spracovanie a následne upozornenie zaberie menej ako minútu.

Tento projekt začal približne dva roky dozadu. Skupinka piatich inžinierov zo Samsung C-Lab (Samsung Creative Lab) sa chcela bližšie pozrieť na problém mŕtvice. Samsung C-Lab bol z tohoto projektu veľmi nadšený a pomohol svojím zamestnancom vo vývoji zariadenia.

Okrem varovania pred mŕtvicou dokáže toto zariadenie monitorovať hladinu stresu alebo spánok. Momentálne pracujú inžinieri na možnosti monitorovania srdca.

Aj keď mŕtvici môžme predísť jednoduchými krokmi, ako napríklad pravidelnou kontrolou krvného tlaku. Taktiež sa by sme mali dbať na vyváženú stravu, ak aj napriek tomu mate pochybnosti  stačí  navštíviť svojho praktického lekára. Avšak doba, kedy bude mať váš lekár prístup k vaším aktuálnym údajom sa blíži míľovými krokmi. Inžinieri zo Samsung C-Lab na tom usilovne pracujú.

EDSAP

*Zdroj: sammobile.com

Dnes nejčtenější

.