Zavřít reklamu

androd lollipop smsAndroid 5.0 Lollipop sice zatím na zrovna velkém počtu zařízení nenalezneme, v každém případě se ho ale většina novějších smartphonů skoro jistě dočká a vzhledem k tomu, že tzv. lízátko přišlo oproti 4.4 KitKat s mnoha změnami, mohou se v jeho ovládání někteří poněkud ztrácet. A jedna z vymožeností, k níž by rozhodně měl znát přístup každý, kdo není zrovna fandou původní Android aplikace „Zprávy“, je samozřejměě nastavení jiné výchozí aplikace pro přístup k SMS.

A je jedno, zda-li jste se rozhodli využívat Hangouts od Google nebo jinou aplikaci se stejným zaměření, na Google Play je jich k nalezení opravdu spousta. Ve většině případů se vás systém samotný po stažení nové SMS aplikace zeptá, jakou z nainstalovaných aplikací chcete používat jako výchozí, no pokud jste se ještě rozhodli pro jinou aplikaci či vám menu s výběrem automaticky nevyjelo, bude třeba se podívat do aplikace Nastavení.

Postup nastavení výchozí SMS aplikace je vskutku jednoduchý, stačí následovat tyto 3 body:

  • V nastavení otevřete „Bezdrátová připojení a nastavení sítě“ (Wireless & network)
  • Pokračujte do „Další“ (More)
  • Klikněte na „Výchozí SMS aplikace“ (Default SMS app) a vyberte si

A je hotovo. Za všechny SMS aplikace pak můžeme jmenovat například často oceňované GO SMS Pro či Textra SMS, no jak již bylo zmíněno, výběr je opravdu široký a je pouze na vás, kterou aplikaci budete preferovat. A co více, výše popsaný návod v některých případech nebude třeba vůbec, v některých SMS aplikacích naleznete možnost „Nastavit jako výchozí“ přímo v jejich vlastním nastavení, díky čemuž si ušetříte dlouhou cestu přes systémové nastavení.

Dnes nejčtenější

.