Zavřít reklamu

Samsung Gear Live BlackMáte Samsung Gear Live alebo iné hodinky s Android Wear? Potom je možné, že by ste pri nejakej príležitosti chceli spraviť screenshot obrazovky. Lenže systém je veľmi jednoduchý a nemáte prakticky žiadnu možnosť ako spraviť screenshot, keďže tu nemáte žiadne fyzické tlačidlá a tým pádom neexistuje žiadna kombinácia. Ale možnosť spraviť screenshot na svojich hodinkách predsa len existuje, ale treba mať najnovšiu verziu aplikácie Android Wear na svojom mobile a na svojich hodinkách musíte mať najnovšiu verziu systému, postavenú na báze Androidu Lollipop. Ako teda spravíte screenshot hodiniek?

Základom je, aby ste si na svojom mobile sprístupnili vývojárske nastavenia. K nim sa môžete dopracovať známou cestou, choďte do Nastavení, do sekcie O zariadení a tam 7-krát ťuknite na položku Číslo zostavy. Takto sa vám v nastaveniach mobilu objaví nová položka Vývojárske nastavenia. Keď už sa vývojárske nastavenia zobrazujú vo vašom telefóne, choďte späť do aplikácie Android Wear a v nej kliknite na tlačidlo ponuky, ktorú symbolizujú tri bodky v pravom hornom rohu obrazovky. V ponuke aplikácie sa teraz zobrazí možnosť Spraviť screenshot. Kliknite naň a hodinky spravia screenshot obrazovky. Do mobilu ho odošlete ale až po tom, ako kliknete na hlášku „Snímka obrazovky dokončená. Ťuknite pre odoslanie“.

Keď ste už svoj screenshot spravili, môžete ísť opäť do nastavení, kde vypnete vývojárske nastavenia. Tiež si treba dávať pozor na to, že snímky majú jednotný názov „screen.png“ a tak, keď ich chcete nahrať do Dropboxu, Boxu alebo kamkoľvek inam, odporúča sa premenovať snímky aby ste neprepísali ostatné veci vo vašom cloude.

Android Wear screenshotAndroid Wear screenshot

*Zdroj: AndroidCentral

Dnes nejčtenější

.