Zavřít reklamu

Galaxy Note 4 otisky prstůVlastníte loňský Samsung Galaxy Note 4? Pak vás určitě již několikrát napadla otázka na způsob „co všechno lze s tím scannerem otisků prstů vlastně dělat?“. A možná vás překvapíme, no scanner otisků prstů na Note 4 má opravdu více využití, než pouze odemykání phabletu, jak se někteří mylně domnívají. Se scannerem totiž dokáže spolupracovat hned několik aplikací, z nichž většina se týká bezpečnosti, no najdou se i některé s širším využitím.

Ty nejzajímavější pak naleznete přímo v tomto článku. Stejně jako na Samsung Galaxy Note 4, jehož recenzi si můžete přečíst zde, pak aplikace fungují i na smartphonu Galaxy S5, který byl mimo jiné prvním smartphonem od Samsungu, který technologií scanování otisků prstů disponoval. Výběr aplikací, které využívají scanner otisků prstů naleznete zde:

1) PayPal
O aplikaci PayPal je poměrně známé, že pro zabezpečení může využívat právě scanner otisků prstů. A není se čemu divit, je to proto, že tuto technologii spolu se Samsungem na jeho smartphony zavedla právě společnost PayPal. Pokud váš Note 4 ze základu aplikací PayPal nedisponuje, můžete si ji zdarma stáhnout z Google Play a v nastavení přihlašování si pak stačí pouze zvolit možnost se snímačem otisků prstů.

PayPal a Samsung

2) LastPass
Správce hesel jsou poslední dobou více a více oblíbenější a na Google Play jich můžeme najít nespočet. Většinou je pak uživateli doporučeno zvolit si jako hlavní heslo dlouhou kombinaci různorodých znaků, což ovšem může při zadávání značně zdržovat. LastPass je proto vybaven možností nastavit si jako „heslo“ svůj otisk prstu a povězme si na rovinu, není přejet palcem po snímači poněkud rychlejší, než zdlouhavě psát složité heslo? LastPass si můžete stáhnout z Google Play z odkazu zde, není však zdarma, po vypršení trialu si aplikace bude vyžadovat zakoupení plné verze za 12 dolarů (250 Kč, 10 Euro).

LastPass

3) Keeper Password Manager
Poněkud jednodušší LastPass, jež též disponuje možností nastavit si odemykání databáze hesel pomocí scanneru otisků prstů. Poněkud ořezaná trial verze je k dispozici zdarma ke stažení z Google Play. Máte-li ovšem zájem o rozšířené možnosti včetně propojení jedné databáze hesel na více zařízeních, měli byste zvážit investici 10-30 dolarů do této aplikace.

Keeper Password Manager

4) SafeInCloud Password Manager
Stejně jako předchozí dva správci hesel, SafeInCloud po patřičném nastavení funguje spolu se scannerem otisků prstů na Galaxy Note 4. Na rozdíl Keeper Password Manager a LastPass ovšem za SafeInCloud neplatíte ročně, ale jednorázově a to rovnou při stažení. Jeho cena pak činí přesně $7.99, což je v přepočtu kolem 200 Kč neboli 7 Euro. Odkaz na zakoupení naleznete zde.

5) My KNOX
Propracovaný bezpečnostní systém KNOX od Samsungu a konkrétně pak i tato aplikace fungují spolu s scannerem otisků prstů v mnoha směrech. My KNOX potom disponuje řadou vymožeností, mezi které patří i přesunutí vybraných aplikací do speciálně zabezpečených oblastí, do kterých se uživatel může dostat díky nastavenému otisku prstu. My KNOX si můžete bezplatně stáhnout z odkazu zde.

My KNOX

6) Samsung prohlížeč
Většina uživatelů Androidu si okamžitě po dokončení prvního nastavování telefonu stáhne svůj oblíbený prohlížeč, jež bude následně používat místo toho zabudovaného. Oproti podobné story, které známe z počítačů a „prohlížeče“ Internet Explorer, však stažení jiného browseru nemusí být vždy to nejlepší řešení, obzvlášť u Galaxy Note 4 ne, zabudovaný prohlížeč od Samsungu totiž podporuje práci se scannerem otisků prstů a na podporovaných webech se místo zadání kombinace uživatelského jména a hesla můžete přihlásit přiložením prstu k senzoru. Nejenže je toto řešení mnohem rychlejší než zadávání údajů, ale i mnohem bezpečnější, na rozdíl od hesla vám totiž otisk prstu nikdo většinou neuhodne.

7) Další Samsung aplikace
Máte-li na Galaxy Note 4 nastavené používání scanneru otisků prstů, můžete snímač využívat i v dalších aplikacích od Samsungu. Mezi ty patří například obchod Galaxy Apps, kde můžete potvrzovat nákupy či upravovat účet pouze přiložením palce. Vedle Galaxy Apps pak lze scanner využít i spolu s dalšími službami, případně při dalších nákupech, které budou za použití snímače otisků prstů probíhat několikanásobně rychleji.

*Zdroj: AndroidCentral

Dnes nejčtenější

.