Zavřít reklamu

TabPRO_8.4_7Samsung pracuje na novom line-upe tabletov a momentálne pracuje na modeloch Galaxy Tab A a Galaxy Tab A Plus. Oba vyjdú v dvoch veľkostiach, no keby ste si vedľa seba položili Tab A a Tab A Plus, nájdete medzi nimi len dva rozdiely. Tab A Plus obsahuje pero S Pen a 2 GB RAM namiesto 1,5 GB. Bohužiaľ po stránke displeja to vyzerá, že Samsung ide urobiť výrazný krok späť. Tablety majú totiž ponúkať displej s rozlíšením 1024 x 768 bodov, čo je rozlíšenie aké používal prvý iPad v roku 2010 a ktoré si pamätáme ešte z čias Windows XP.

Tým sa zároveň ukazuje, že displeje majú mať úplne novú uhlopriečku, 4:3, zatiaľ čo všetky doterajšie Taby boli širokouhlé. K dispozícii budú tiež v podobných veľkostiach ako iPady – 8″ a 9,7″. Menší model bude obsahovať Snapdragon 410 procesor (4 jadrá, 1.2 GHz), 5-megapixelový zadný a 2-megapixelový predný fotoaparát, 16 GB úložiska a batériu s kapacitou 4 200 mAh, takže by mohol vydržať ten pracovný deň. Väčší model má batériu s kapacitou 6 000 mAh a zatiaľ neznámy procesor Qualcomm APQ8016.

Ako je však vidieť, pri tenkosti 7,4 mm prichádzajú kompromisy a tak Samsung v dohľadnej dobe uvedie na trh tablety strednej triedy, kým konkurenti vyrábajú výkonnejšie modely. Ale zrejme sa netreba obávať, keďže spoločnosť zrejme vyrobí aj nejaký ten high-end model pre profesionálov, hráčov alebo technologických fanúšikov, ktorí si potrpia na výkone. Avšak, pri vyššie uvádzanom výkone by mohli oba tablety spĺňať pracovné úlohy (písanie dokumentov, vybavovanie e-mailov a pod.) veľmi dobre. Konieckoncov keď som minulý rok skúšal Galaxy Tab 3 Lite, tablet sa dal používať na pracovnú činnosť, aj keď mal tak slabý hardvér že sa dnes predáva za 90€.

Samsung Galaxy Tab S 8.4 vs iPad mini

*Zdroj: SamMobile

Dnes nejčtenější

.