Zavřít reklamu

samsung_display_4KSamsung si v posledných dňoch pripísal ďalší prelom vo vývoji súčiastok pre mobilné zariadenia. Jedná sa konkrétne o nový čip, ktorý kombinuje operačnú pamäť (RAM) a interné úložisko (ROM). Doteraz, boli tieto pamäte v samostatných čipoch a teda aj zaberali aj viac miesta. Nový čip by preto mal zaberať až o 40% menej miesta, ktoré sa napríklad môžu využiť ako miesto pre väčšiu batériu. Čip komerčne nazvali ePoP (embedded package on package) a podľa oficiálnych informácií obsahuje 32GB ROM a 3GB RAM typu LPDDR3 s rýchlosťou 1866 Mbit/s a taktiež s 64-bit architektúrou.

Celý čip zaberie veľkosť 15×15 milimetrov, čo je toľko isto ako čip pre RAM ostatných značiek, nehovoriac že ostatný výroby musia ešte do zariadenia vtesnať ďalší čip pre ROM o veľkosti 13×11.5mm.  To znamená že Nový čip je menší presne o veľkosť RAM čipov, čiže 13×11.5mm. Možno sa to zdá málo, ale v pre mobil je to celkom dosť miesta, ktoré by sa napríklad mohlo použiť na väčšiu batériu a tým predĺžiť čas medzi jednotlivými nabitiami telefónu. Podľa zástupcov spoločnosti sa nejedná len o uvoľnenie miesta, ale aj o rýchlosť. Nový čip by tiež mal zvýšiť výkon v oblasti multitaskingu.

Tento čip by mal tvoriť základ ponuky a postupom času by sa mali pridať aj modifikované typy tohto čipu, s väčšou kapacitou či už RAM alebo ROM pamäte. Veľkovýroba sa už pomaly rozbieha čiže by sme čip mohli vidieť v zariadeniach už tento rok a možno sa Samsungu podarí túto novinku zakomponovať do jeho vlajkovej lode Samsung Galaxy S6. To však bohužiaľ ešte nie je isté.

Samsung ePoP memory

Dnes nejčtenější

.