Zavřít reklamu

Galaxy S6Pouze 15 dní nás dělí od oficiálního představení nejnovější vlajkové lodě společnosti Samsung, no ani tento fakt není žádnou zábranou pro úniky a jak tvrdí jedna z posledních zpráv o Galaxy S6, toto zařízení bude mít horší baterii, než jeho předchůdce. Jak tvrdí korejská média, baterie v S6 bude mít kapacitu přesně 2600 mAh, což je o celých 200 mAh méně, než u zmíněného Samsungu Galaxy S5. A to není zrovna hodně.

Je-li toto tvrzení pravdivé a Samsung opravdu použije 2600mAh baterii v šesté generaci Galaxy S, bude se jednat o velice překvapivý krok, neboť Samsung svůj GS6 oproti Galaxy S5 z roku 2015 vyšperkoval snad ve všech aspektech, ať už se jedná o použité materiály nebo třeba o snímač otisků prstů. Dost možná ale připravuje jihokorejská společnost další vylepšení co se výdrže baterie týče, s širokou řadou novinek v tomto ohledu jsme se již setkali u Galaxy S5 a jak se můžete dočíst v naší recenzi, byly nepochybně účinné.

Navíc by se Samsung snížení kapacity baterie nemusel bát z dalšího důvodu – procesoru. Osmijádrový Exynos 7420 SoC, od kterého se očekává, že se v Galaxy S6 objeví, by měl baterii poněkud šetřit, čímž by se výdrž smartphonu při 2600mAh baterii mohla vykompenzovat. A co více, pokud má Galaxy S6 být pouze 6.91 mm tenký, měla by být pochopitelně tenčí i baterie a toho se bez snížení její kapacity dá dosáhnout opravdu velice těžce. No, jak to Samsung ale nakonec vymyslel se dozvíme už 1. března/marce, kdy jihokorejský výrobce svou novou vlajkovou loď představí na UNPACKED Eventu, jež se bude konat v rámci veletrhu Mobile World Congress 2015 (MWC).

Galaxy S6


*Zdroj: ITCLE.com

Dnes nejčtenější

.