Zavřít reklamu

Android aplikace počasíJaro se blíží a spolu s ním po zimě přichází i doba, kdy budeme trávit značnou část svého volného času venku, tedy mimo své útulné židle, sedačky a gauče. Když už ovšem plánujeme čas od času opustit dveře svých domů a bytů, je dobré vědět, jaké nás v nejbližší době čeká počasí. A nemáme-li v zájmu čekat na večerní zprávy či zkoumat radar na webových stránkách ČHMÚ, zdá se jako skvělá a především rychlá volba použít aplikaci ve smartphonu, která nás o počasí informuje.

Takové aplikace jsou v Android smartphonech většinou již předinstalovány, no na Google Play se nepřekvapivě dají najít mnohem lepší, s více funkcemi a propracovanějšími widgety. Naneštěstí je jich tolik, že výběr té ideální se může poněkud protáhnout, no o několik řádků naleznete výběr pěti nejlepších, který sestavil zahraniční portál AndroidCentral. Než se tedy ukvapeně rozhodnete, že už příští týden necháte na cestu do práce kabát doma či si na procházku do parku vezmete kraťasy, prohlédněte si zmíněný výběr, zajisté vás alespoň jedna z aplikací zaujme.

1) Accuweather

Momentálně jedna z nejznámějších a nejpoužívanějších aplikaci na počasí. A to má svůj důvod, Accuweather je totiž jednoduchá aplikace s obrovskou spoustou funkcí, několika různými widgety a vedle spousty dalšího i podporou zařízení s Andorid Wear. Uživatelé navíc mohou díky vymoženosti Minutecast podrobně sledovat minutu po minutě blížící se změny počasí jako déšť, bouřku či třeba sněžení.

Accuweather

2) 1Weather

Přehledný a perfektně zpracovaný 1Weather nabízí oproti svým „konkurentům“ jednu opravdu unikátní vlastnost – slovník s významy některých pojmů používaných v meteorologii. Pokud tedy netušíte, co např. znamená, když je atmosférický tlak na nízké úrovni, díky slovníku se dozvíte, že se pravděpodobně blíží bouřka. Dokonce aplikace nabízí i několik videí, kde se o jednotlivých stavech počasí dozvíte spoustu užitečných informací. 1Weather ale není určeno pro učení, nýbrž pro kontrolu stavu počasí a toto poslání splňuje absolutně na jedničku, a co více, aplikace je plně přizpůsobitelná, alespoň co se zobrazovaných informací týče, a že jich je na výběr opravdu dost!

1Weather

3) WeatherBug

Další z populárních meteoro-aplikací, tentokrát doslova ideální pro všechny, kteří chtějí o počasí přecijen vědět o něco více, než je pro mnohé třeba. WeatherBug vedle klasických údajů, které ukazuje každá taková aplikace, zobrazuje i novinky ze světa meteorologie, disponuje vlastní mapou a radarem a je možné přes něj koukat i na některé online webkamery po celém světě.

WeatherBug

4) The Weather Channel

Jednoduché, avšak vychytané rozhraní spolu s nespočtem užitečných funkcí, i tak by se dalo shrnout, co The Weather Channel nabízí. Aplikace se snad nejpřesnějšími předpověďmi od uznávané meteorologické televizní stanice The Weather Channel v sobě vedle radarových map ukrývá i zobrazování UV indexu, viditelnosti, vlhkosti vzduchu, tlaku či dokonce i rosného bodu. Díky funkci Social Weather pak lze sdílet aktuální počasí ve vaší lokalitě s přáteli na sociálních sítích spolu s fotografií, nasbírané informace jsou navíc zaznamenávány do systému a budou nadále sloužit k přesnějšímu určování předpovědi v dané lokalitě.

The Weather Channel

5) Weather Underground

Krom ne zrovna oslňujícího designu se Weather Underground značně podobá předchozí aplikaci, tedy alespoň co se některých funkcí týče. Uživatel si potom může v nastavení vybrat dokonce i zdroj předpovědi či změnit barevný motiv celé aplikace. A nadchne i známou interaktivní mapou „WunderMap“, jejíž webovou verzi je možné najít zde. Každopádně, jednoduše řečeno, Weather Underground je aplikace pro uživatele, které design nějak extra netrápí, avšak potrpí si na početné a přesné informace, které v této aplikaci, jež mimochodem patří pod stejnou společnost jako The Weather Channel, nepochybně naleznete.

Weather UndergroundWeather UndergroundWeather Underground

*Zdroj: AndroidCentral

Dnes nejčtenější

.