Zavřít reklamu

Gakaxy S6 baterieSamsung Galaxy S6 je oproti svým předchůdcům unikátní v mnoha aspektech. Jedním z nich je potom kovová konstrukce, o které jsme slýchali již od dob Galaxy S4, no Samsung ji implementoval až do letošní vlajkové lodi. S kovovou konstrukcí, která je navíc ještě obohacena o skleněný povrch zařízení, se ovšem pojí jeden „problém“ a tím je unibody, respektive nevyměnitelná baterie, která byla ještě loni jednou z hlavních výhod Samsung smartphonů oproti konkurenci.

Zatímco dříve stačilo k výměně baterie, respektive k vyndání té originální, pouze odejmout zadní kryt, u Galaxy S6 je to poněkud jinak. Budete-li mít problém vystačit si s baterií s kapacitou 2550 mAh (2600 u Galaxy S6 edge) či se setkáte s nějakým jiným důvodem, proč vyndat originální baterii, čekají vás opravdu dlouhé chvíle strávené (de)montováním samotného zařízení.

Přestože je Samsung Galaxy S6 i Galaxy S6 edge unibody, dá se k baterii dostat i jinak, než za pomocí kladiva. A to dokonce i oficiální cestou, Samsung totiž návod na „cestu k baterii“ zahrnul v uživatelském manuálu zařízení. Jak toho tedy uživatelé budou moci dosáhnout? V první je bude nutné odšroubovat šrouby na zadní straně zařízení, které drží kryt dohromady s telefonem. Následně šroubky po obvodu zařízení, po jejichž odšroubování se dostanete skoro až k samotné baterii, ještě ovšem stojí v cestě kruhový kryt hned nad baterií, jehož šrouby je též třeba vyndat.

Až po splnění všech výše uvedených kroků je možné baterii vyjmout, no povězme si na rovinu, celý tento proces asi není úplně nejideálnější řešení, jak předejít vybité baterii. Navíc s možnostmi, které Galaxy S6 ohledně nabíjení a výdrže baterie nabízí, bude výměna baterie nutná snad pouze v případě, kdy se projeví, že je vadná. Každopádně Samsung upozorňuje, že návod je určený pouze pro autorizované servisy a pochopitelně pro opraváře v reklamačních střediskách, pokud se tedy podle něj budete řídit a rozmontujete svůj nový Galaxy S6, pravděpodobě skončíte akorát s propadlou zárukou.

  • Samotný manuál s návodem lze stáhnout z odkazu zde.

Galaxy S6 baterie

*Zdroj: XDA-Developers

Dnes nejčtenější

.