Zavřít reklamu

Samsung GearHodinky Apple Watch jsou v současnosti jedno z vůbec nejdiskutovanějších témat na internetu. Už to je pro ně úspěch, no konkurence co se úspěchů týče též nezaostává a jak se podle posledních zpráv ukazuje, právě Samsung má co slavit. Podle výsledků analytické firmy Statista je totiž jihokorejský gigant jasnou jedničkou na trhu s inteligentními hodinkami, a to dokonce tak jasnou, že počet prodaných hodinek od Samsungu za rok 2014 skoro dvojnásobně převyšuje prodeje hodinek Pebble, jež se v prodejích úmístil jako druhý.

V konkrétních číslech ovládl Samsung v roce 2014 s jeho Gear hodinkami celých 17.65 % trhu a prodal zhruba 1.2 milionu jejich kusů, přičemž zmíněný Pebble na druhém místě se může chlubit „pouze“ 700 000 prodanými kusy. A není se čemu divit, Samsung loni vydal hned čtyři rozdílné modely jeho hodinek, z nichž by se úplně všechny daly zařadit do kategorie cenově dostupnějších.

Zůstává ovšem otázkou, jak velký vliv bude mít na podíl Samsungu vydání konkurenčních Apple Watch, je ale ovšem třeba upozornit na fakt, že by Samsung měl letos vydat ještě minimálně jedny inteligentní hodinky, a to pravděpodobně Gear A. Ty by měly oproti svým předchůdcům přinést spoustu inovací, mezi které se řadí např. kulatý display.

Samsung

*Zdroj: SeekingAlpha

Dnes nejčtenější

.