Zavřít reklamu

YouTubeFanoušci CSI seriálů od Jerryho Bruckheimera si jistě vybavují scény, kdy kriminalisté na poněkud futuristickém zařízení procházejí místo činu pomocí vytvořeného 3D videa. A přesně tu samou možnost mají uživatelé YouTube, ten totiž zavedl podporu pro 360-stupňová videa. Jednoduše řečeno je tedy už nyní možné v některých videích vybrat pomocí přidaného rozhraní úhel pohledu, ze kterého chceme video sledovat.

Bohužel, přehrávání 360° videí má svá omezení. Pro plné fungování 360° videí je uživatel musí sledovat buď z prohlížeče Google Chrome nebo z oficiální Android aplikace YouTube. Google se s nejvyšší pravděpodobností rozhodl spustit podporu tohoto druhu videí kvůli VR headsetům, které poslední dobou. protáží na trhu, na čemž má podíl i Samsung, jež před půl rokem spolu s tvůrci původních Oculus Rift představil svůj vlastní virtual reality headset, Samsung Gear VR.

Na YouTube je už nyní ke zhlédnutí hned několik videí tohoto druhu, přičemž na některá z nich se můžete podívat u nás na webu, a to hned pod textem. Jejich se však samozřejmě postupem čas rozroste a není vyloučeno, že už za pár měsíců budeme moci sledovat třeba záznam z hokejového utkání z libovolného úhlu, podobně jako tomu lze díky funkci „Záznam“ u populární herní série NHL.


*Zdroj: TechCrunch

Dnes nejčtenější

.