Zavřít reklamu

Galaxy Note 4 baterieBaterie loňského Samsungu Galaxy Note 4 se může se svou kapacitou 3220 mAh zdát jako ideální pro phablet, jakým Note 4 je. A neříkáme že tomu tak není, v kombinaci s vychytávkami, které Samsung ohledně spotřeby baterie nabízí, může při rozumném používání loňská vlajková loď vydržet poměrně dlouho. Na druhou stranu tady ale pořád máme QHD display, který baterii rozhodně nešetří a k tomu navíc i výkonný procesor. Tyto dva faktory společně s aktivnějším používáním potom mohou výdrž Galaxy Note 4 opravdu značně snížit.

Tento problém ale, jak už tomu tak bývá, lze vyřešit. Zahraničnímu portálu AndroidCentral se podařilo sestavit seznam pěti tipů, které zaručeně zvýší výdrž baterie vašeho Note 4. A i pokud vás tyto trable s baterií nijak zvlášť nesužují, vylepšit si výdrž svého zařízení se vždy hodí. O jaké tipy se to tedy jedná?

1) Upravte si nastavení jasu

Super AMOLED display s rozlišením 2 560 × 1 440 bodů a výrazným jasem, jak již bylo zmíněno, patří mezi ty nejhlavnější důvody, proč se baterie Note 4 vybíjí tempem, jakým se vybíjí. Jeho vliv však může značně snížit pouhá úprava nastavení displaye, a to buď manuální snížení jasu, nebo v ideálním případě nastavení automatického jasu, který nejenže se za vás postará o vhodný jas, ale též šetří baterii.

2) Nezapínejte display každých 5 minut

Baterii nevybíjí pouze to, že je display zapnutý. Každé jedno rozsvícení displaye spotřebovává energii navíc, máte-li tedy tendenci se každých 5 minut podívat, jak moc se změnil čas, měli byste přestat, zbytečně si tím vybíjíte baterii a hodinky nejenže překvapivě umí ukazovat čas, též ale v mnoha případech vypadají dobře.

3) Vypínejte aplikace využívající více baterie, než je třeba

Je fakt, že v dnešní době už nenajdete na obchodu Google Play moc aplikací, které by nezacházely s baterií šetrně, stačí ale jedna špatná aplikace a Note 4 se vám klidně vybije už po polední pauze. Proto je dobré alespoň čas od času zavítat do kolonky „Baterie“ v aplikaci Nastavení, kde je detaině popsáno, která aplikace využívá baterii nejvíce. A potom už je pouze na vás, zda-li tu úžasnou novou hru, která baterii doslova žere, natvrdo vypnete či rovnou odinstalujete.

4) Pořiďte si sadu pro bezdrátové nabíjení

Samsung Galaxy Note 4, na rozdíl od nového Galaxy S6, nepřichází se zabudovaným bezdrátovým nabíjením. Jihokorejský výrobce ale tuto chybu vcelku rychle napravil a vydal svou oficiální sadu pro bezdrátové nabíjení Note 4, kterou si lze dokonce pořídit i v tuzemských obchodech, a to za cenu kolem 1500 Kč (60 Euro). Díky ní se nebude smartphone na vašem stole vybíjet, ale přesně naopak. A proč obecně upřednostnit bezdrátové nabíjení před tím klasickým? O tom se můžete více dozvědět v článku zde.

5) Noste s sebou náhradní baterii

Note 4 je zřejmě na nějakou dobu poslední vlajková loď Samsungu, na které je možné bez problému vyměnit baterii, Galaxy S6 už je totiž unibody. A není nic lepšího, než ve třiceti sekundách mít ze zařízení s 10 procenty zařízení plně nabité, právě díky externí baterii. Ta navíc není na našem trhu nijak nedostupná, lze ji pořídit za zhruba 700 Kč (30 Euro) a jako pojistka v momentě, kdy se Note 4 i přes nastavení automatického jasu a vypnuté aplikace stejně vybije v tu nejméně vhodnou chvíli, se vždy hodí.

Galaxy Note 4 baterie

Dnes nejčtenější

.