Zavřít reklamu

Samsung Galaxy A8

Jednou z najzaujímavejších noviniek budúcich dní bude smartfón vyššej strednej triedy, Galaxy A8. Najnovší prírastok do série A sa ale výrazne odlišuje od svojich predchodcov, či už po stránke dizajnu alebo vlastností. Hneď prvé, čo si totiž všimnete na novinke, je výrazne sa odlišujúci dizajn a kým predošlé modely A3, A5 a A7 boli hranaté, tento je oblý, jeho bok pripomína Galaxy S6 a dominuje tiež svojou tenkosťou. Telefón s atraktívnym dizajnom má totiž hrúbku iba 5,9 milimetra a je tak tenší než všetky ostatné mobily Samsungu a zároveň je tenší, než iPhone 6.

Napriek tomu má ale kvalitný hardvér a batériu s kapacitou 3 050 mAh, teda ide o ešte väčšiu batériu, než akú nájdete v S6. Novinka je však aj poriadne veľká, disponuje 5.7-palcovým displejom, čiže môžete čakať rozmery podobné Galaxy Note. Nanešťastie tu nie je stylus, takže novinka je viacmenej niečím, čo je možné prirovnať ku Galaxy S6 Plus. Pokiaľ ide o hardvér, tak vo vnútri ďalej nájdeme zrejme Snapdragon 615 s ôsmimi jadrami a frekvenciou 1.8 GHz, 2GB RAM a 32GB pamäť s možnosťou rozšírenia pomocou microSD karty až do 128GB. A pokiaľ máte radi fotenie, tak verte, že ani tu Galaxy A8 nesklame, ponúka totiž 5-megapixelový „selfie“ fotoaparát a 16-megapixelový zadný fotoaparát.

V konečnom dôsledku sa dá povedať, že užívatelia dostanú veľa muziky za málo peňazí – cena totiž vychádza na veľmi príjemných 430€. Telefón bude predstavený najprv v Číne a to už tento piatok, ale dúfame, že sa objaví aj v ďalších častiach sveta – radi by sme sa naň totiž pozreli.

Samsung Galaxy A8

Samsung Galaxy A8

*Zdroj: SamMobile; Nowhereelse

Dnes nejčtenější

.