Zavřít reklamu

Samsung logoSpoločnosť Samsung sa tento rok pokúsila zmeniť trend klesajúceho podielu tým, že začala u svojich produktov dávať do popredia dizajn a ukázala, že aj mobil strednej triedy môže vyzerať dobre. A rovnako tak sa šéfdizajnérka rozhodla ukázať, ako vyzerá high-end telefón od Samsungu v roku 2015 a vymenila plast za hliník a sklo. Lenže ukazuje sa, že ani takto veľké zmeny nedokázali ľudí presvedčiť, aby dali radšej prednosť Samsungu pred výrobcami ako je napríklad HTC alebo Xiaomi, ktoré sa za pár rokov dokázalo so svojimi lacnými mobilmi vystreliť do Top 5 z hľadiska podielu na svetovom trhu.

Naznačila to štatistika agentúry TrendForce, ktorá ukázala, že podiel spoločnosti klesol pod jednu štvrtinu a spoločnosť tak teraz ovláda 24,6% trhu. Agentúra pritom zároveň znížila svoje očakávania od predajov Galaxy S6, kde pôvodne odhadovala, že do konca roku 2015 sa Samsungu podarí predať 50 miliónov kusov Galaxy S6, ale vzhľadom k predčasnému uvedeniu modelov Galaxy S6 edge+ a Galaxy Note 5 na trh znížila svoje očakávania na 40 miliónov. Na druhú stranu, Samsung nie je jediný, komu klesol podiel na svetovom trhu a podiel Applu taktiež klesol na 13,7%. Na druhú stranu, obe spoločnosti sú naďalej vo vrcholnom postavení. Top 3 v tomto prípade uzatvára Huawei, ktorého podiel vzrástol z minuloročných 7,5% na dnešných 8,4%. Pre porovnanie, Apple mal pred rokom 15,4% a Samsung 26,7% podiel.

Zaujímavé je však vyjadrenie, že low-endové telefóny Samsungu začali opäť získavať na popularite. A nie je sa čomu diviť, keď som mal pred pár dňami možnosť testovať Galaxy J5, ostal som milo prekvapený tým, čo dokáže mobil do 200€.

Samsung market share Q3 2015

*Zdroj: TrendForce

Dnes nejčtenější

.