Zavřít reklamu

Samsung logoBratislava, 29. októbra 2015 – Spoločnosť Samsung Electronics dnes oznámila, že sa jej podarilo vyhrať súdny spor so štyrmi predajcami, ktorí v Nemecku distribuovali nelicencované tonerové kazety nepochádzajúce od výrobcu pôvodného zariadenia. Súd prvej inštancie rozhodol, že tým porušili patentové práva spoločnosti (Patent EP1975744).

Okresný súd v Mníchove uviedol, že predajom tonerových kaziet CLP-620 boli porušené patentové práva spoločnosti Samsung**. Predajcovia predávali tonerové kazety, ktoré boli kompatibilné s tlačiarňami značky Samsung.

Súd predajcom prikázal zastaviť predaj uvedených výrobkov zasahujúcich do patentových práv a nariadil zber kaziet, ktoré boli v distribúcii od 24. júla 2013.

„Rozsudok nás potešil,“ uviedol David SW Song, Senior Vice Prezident sekcie Printing Solutions Business spoločnosti Samsung Electronics. „Týmito súdnymi spormi chceme ochrániť naše práva duševného vlastníctva, ako aj práva a záujmy našich zákazníkov a spoločností, ktoré vyrábajú a predávajú legálne vyrobené tonerové kazety. Budeme pokračovať v boji proti predajcom, ktorí sa živia predajom nelegálnych nelicencovaných tonerov kompatibilných s našimi výrobkami.“

Okrem toho, že neoriginálne tonery zasahujú do patentových práv spoločnosti Samsung, môžu spôsobiť nízku kvalitu tlače a viesť napríklad k nadmernej hlučnosti tlačiarní alebo poruche hardvéru. Záruka spoločnosti Samsung sa nevzťahuje na poruchy tlačiarní, ktoré vzniknú v dôsledku používania neoriginálnych tonerov. Spoločnosť z tohto dôvodu podniká opatrenia, aby sa predišlo podobným nepríjemnostiam u jej zákazníkov.

Podľa štúdie inštitútu Buyers Laboratory z roku 2014 dokážu originálne tonery značky Samsung potlačiť takmer dvojnásobný počet strán v porovnaní s neoriginálnymi verziami. Tlač vyhotovená pomocou originálnych tonerov okrem toho vydrží dlhšie a nerozmazáva sa. Originálne tonerové kazety značky Samsung majú navyše certifikáty v oblasti ochrany životného prostredia.

Originalita tonerov spoločnosti Samsung sa dá overiť pomocou príslušných etikiet na krabici od toneru. Farba týchto etikiet sa mení v závislosti od uhlu, z ktorého sa na ne pozerá, a reliéfne znaky sú zreteľne odlíšené textúrou.

Samsung-Logo-out

 

Dnes nejčtenější

.