Zavřít reklamu

Samsung Android MarshmallowGoogle už vydal svoj nový systém Android 6.0 Marshmallow a je jasné, že skôr či neskôr sa aktualizácia dostane aj na mobily od Samsungu. Bohužiaľ, ako poznáme politiku aktualizácií u juhokórejského giganta, na updaty sa väčšinou čaká pár mesiacov a že update vyšiel v Kórei, ešte neznamená, že sa za dva dni objaví aj na Slovensku. Rozostupy medzi dostupnosťami aktualizácií sa totiž líšia v závislosti od krajiny, našťastie to ale vyzerá, že sa Samsung začal v tomto smere lepšiť. A aj keď má ešte stále čo doháňať, poučil sa aspoň v oblasti ponuky mobilov, ktoré tento rok oznámil – ponuka je totiž menšia oproti minulému roku, kedy Samsung aktualizoval snáď každý jeden telefón, ktorý vydal.

Samotná aktualizácia Android 6.0 Marshmallow sa dostaví v nasledujúcich mesiacoch na pomerne veľké množstvo zariadení. V zozname sa však objavuje aj nemilá správa pre majiteľov Galaxy S4 a Galaxy Note 3, ako aj pre majiteľov Galaxy J1, čo bol low-costový model vydaný pred niekoľkými mesiacmi. Bohužiaľ na trhu neuspel, pretože bol kritizovaný za nepomer hardvéru a ceny, čo ale novší model Galaxy J5 vyriešil. Update však môžu v nasledujúcich mesiacoch čakať majitelia týchto zariadení na 100%:

  • Galaxy S6 edge+ v decembri/prosinci 2015
  • Galaxy S6 v januári/lednu 2016
  • Galaxy S6 edge v januári/lednu 2016
  • Galaxy Note 4 vo februári/únoru 2016
  • Galaxy Note Edge vo februári/únoru 2016
  • Galaxy S5 pravdepodobne v apríli/dubnu 2016
  • Galaxy Alpha

Samsung taktiež pracuje na update pre Galaxy A7, Galaxy A5, Galaxy A3, Galaxy J5, Galaxy Tab S, Galaxy Tab S2 a Galaxy Tab A. Teda vlastne pre všetky kľúčové produkty, ktoré sa objavili na našom trhu za posledné obdobie. Prekvapením môže byť, že sa Samsung rozhodol ukončiť softvérovú podporu pre ambiciózny Galaxy K zoom, ktorý bol podľa mňa mimoriadne zaujímavým hybridom fotoaparátu a telefónu.

*Zdroj: PhoneArena (#2)

Dnes nejčtenější

.