Zavřít reklamu

tabpro sV poslednej dobe sa to hmeží profesionálne orientovanými tabletmi. Microsoft predstavil štvrtý Surface, Apple predstavil iPad Pro a do tretice sa k nim pripojil aj Samsung, ktorý po dlhej dobe predstavil profesionálne orientovaný tablet, Galaxy TabPro S. Rozhodne nás pritom prekvapilo, že tablet, napriek tomu že je zo série Galaxy, disponuje systémom Windows 10 a počítačovým hardvérom.

 

Tablet sa v tomto ohľade veľmi podobá práve na Microsoft Surface 4, disponuje totiž dvojjadrovým čipom Intel Core M s frekvenciou 2.2 GHz, 4GB RAM a SSD s kapacitou 128 alebo 256GB v závislosti od modelu. Okrem toho obsahuje dvojicou 5-megapixelových fotoaparátov vpredu aj vzadu, ale čo je na tablete to najprevratnejšie, je skutočnosť, že to je prvý Windows tablet s (12″) Super AMOLED displejom s rozlíšením 2560 x 1440 bodov, ako aj podporou LTE Cat 6. Tablet sa tiež vyznačuje 5200 mAh batériou, ktorá zabezpečí 10,5 hodiny používania na jedno nabitie, čo je podľa mňa slušné.

V základe disponuje podporou WiFi, GPS, NFC a Bluetooth 4.1, avšak v predaji bude adaptér s podporou HDMI, USB-C a USB portom, ako aj bezdrôtovým Bluetooth stylusom. Tablet má pritom hrúbku len 6,3 milimetra a váhu 693 gramov vo WiFi verzii, 696g v LTE verzii. Cena bohužiaľ nebola oznámená.

Samsung Galaxy TabPro S

Samsung Galaxy TabPro S

Dnes nejčtenější

.