Zavřít reklamu

WELT_리플렛_151222_최종SOUL, Korea – 5. ledna 2016 – Společnost Samsung Electronics na letošním veletrhu CES 2016 vůbec poprvé představí tři projekty svého vývojového centra Creative Lab. C-Lab je jedním z inovačních programů Samsungu, který podporuje kreativní nápady zaměstnanců. Svou premiéru zažijí projekty WELT – opasek, který uživatelům pomůže se zdravým životním stylem, pravidelně měří obvod pasu a zaznamenává denní režim a zvyklosti; rink – ovládání nositelných zařízení pomocí pohybů ruky a TipTalk – zcela nový způsob přenosu zvuku z nositelných zařízení prostřednictvím vlastního těla. 

K vidění budou v prostorách Eureka Parku, kde jsou shromážděny všechny startupy veletrhu CES, od 6. do 9. ledna 2016. Ačkoli jsou stále ve vývoji, Samsung chce jejich prezentací získat zejména otevřenou zpětnou vazbu od návštěvníků veletrhu a na základě komentářů pak pracovat na jejich dalším zdokonalení.

Samsung WELT

WELT je chytrý pásek určený k běžnému nošení, který uživatelům nabízí diskrétnější cestu, jak lze využívat chytré technologie senzorů k monitoringu vlastního zdraví. WELT dokáže zaznamenat obvod pasu, stravovací návyky a počet kroků nebo spočítá čas, který uživatel tráví vsedě. Potom tato data odešle do speciální aplikace, která je zanalyzuje a sestaví individuální plán pro zdravý životní styl, případně dietu.

Rink je zdokonalený ovládací systém mobilních nositelných zařízení, který zprostředkuje intuitivní a zcela nový způsob interakce s virtuálním světem. Možnost intuitivně ovládat hru nebo obsah pouhým gestem ruky přináší uživatelům lepší zážitky.

Samsung Rink

TipTalk je zcela nové rozhraní, jehož prostřednictvím mohou lidé poslouchat zvuk ze svých chytrých zařízení, jako je Samsung Gear S2, bez sluchátek nebo headsetů, pouhým přiložením vlastního prstu k uchu. Tip Talk zdokonaluje čistotu zvuku natolik, že je možné například přijímat hovory na veřejných prostranstvích, v místech, kde nelze mluvit hlasitě, nebo naopak v rušném prostředí.

TipTalk, navržený ve formě pásku, může být použit v kombinaci s jakýmkoli typem hodinek a lze jej synchronizovat se smartphony včetně funkce převádění textu do řeči (TTS).

Od svého založení v roce 2012 Samsung C-Lab podněcuje kreativní myšlení napříč společností a dodnes již podpořilo více než 100 projektů. Dosud z nich bylo 70 zcela dokončeno a 40 nápadů je nadále rozvíjeno.

V tomto roce bylo vybráno celkem devět projektů s vysokým potenciálem. Samsung těmto projektovým týmům pomohl rozjet plnohodnotné externí startupy. Například vynálezce rozhraní Tip Talk, Innomdle Lab, rozjel své nezávislé podnikání v srpnu 2015.

Samsung TipTalk

Samsung Rink

Dnes nejčtenější

.