Zavřít reklamu

Samsung už dávno vyzval všechny majitele Note 7, aby svůj nebezpečný telefon vrátili, ale uživatelé se svého telefonu nechtějí vzdát. Podle nedávného prohlášení nevrátilo v Evropě Galaxy Note 7 celých 33% majitelů. Někdo by si sice mohl říct, že je to přeci věc majitele, jenže svým nebezpečným telefonem neohrožuje jen sebe, ale také lidi v okolí, což může by mohl být kdokoli z nás. I právě z tohoto důvodu zakázaly letecké společnosti Galaxy Note 7 na palubě svých letadel a za porušení hrozí majiteli telefonu tučná pokuta.

Jak ale přinutit zbylé uživatele, aby telefon vrátili? Samsung má skvělý plán. Omezí softwarovou aktualizací všechny modely, aby jejich majitele pomalu přinutili je vrátit, protože telefony bude možné nabít maximálně na 60%. Pokud jste si tedy pořidili Note 7 kvůli skvělé výdrži baterie, pak na ní budete muset zapomenout, protože nyní bude potřeba nabíjet telefon téměř dvakrát tak častěji.

Samsungu ale pochopitelně nejde jen o to, aby se jim všechny kusy okamžitě vrátily, aktualizací chtějí zamezit možnému výbuchu baterie. Všechny modely Note 7 totiž nevybuchují, některé se zdají v pořádku. A právě proto je někteří jejich majitelé stále odmítají vrátit. Nicméně ani u bezpečně se tvářícího modelu nikdy nevíte, kdy baterie vybuchne.

Omezující aktualizace se začne uživatelům v Evropě instalovat počínaje dnešním dnem. Společnost dokonce přišla na způsob, jak zařízení přinutit aktualizovat, tudíž pokud jste plánovali se jí vyhnout, tak vás musíme zklamat, možné to nebude. Jedná se však již o poslední opatření ze strany Samsungu, aby ochránil majitele Note 7 a přinutil je vrátit nebezpečný telefon společnosti.

samsung-galaxy-note-7-fb

Zdroj: samsung

Dnes nejčtenější

.