Zavřít reklamu

Podle ruských webových stránek tjournal.ru to vypadá, že se Instagram rozhodl testovat live (živé) přenosy. Jak bude novinka fungovat?

Sociální síť Facebook se před nějakým časem pochlubila se zcela novou funkcí pod názvem Facebook Live. Jak již z názvu napovídá, uživatelé díky této možnosti mohou sdílet se svými přáteli živé videa, a to například z nějakého koncertu a další. Jedná se o velmi dobrou funkci, tedy pokud chcete aby vaši rodinný příslušníci či přátele byli stále v obraze.

Ke každému živému přenosu je mimo jiné možné reagovat pomocí komentářů, tudíž poskytovatel videa může odpovědět na nějaké zajímavé dotazy. Nicméně, proslýchá se, že by se funkce mohla dočkat také sociální síť Instagram, kterou již nějakou dobu vlastní Facebook.

Podle ruských webových stránek tjournal.ru to vypadá, že se Instagram rozhodl testovat live (živé) přenosy. Jak je možné vidět na obrázku níže, budou se živá videa na „obrázkové“ sociální síti zobrazovat v části, kde se nyní nachází Instagram Stories. Akorát s tím rozdílem, že se pod každým příběhem objeví značka „live“. Tato značka bude uživatelům dávat jasně najevo, že se jedná o živý přenos.

instagram

Bohužel zatím o této novince nemáme bližší informace, tedy alespoň co se její maximální délky týká. Na Facebooku je možné sdílet s dalšími uživateli sítě libovolně dlouhý přenos, zatímco Instagram podporuje maximálně 60-ti sekundové videa. Z toho tedy lze zatím vyvodit následující – jestliže si Instagram zanechá tvář 60-ti sekundových videí, nebudou živé přenosy trvat příliš dlouho. V poslední době jsou trendem tzv. Q & A (questions and answers) videa, které však na Instagramu nebude možné vytvářet. YouTubeři tedy v tomto ohledu budou mít zřejmě smůlu.

Zdroj: Ubergizmo

Dnes nejčtenější

.