Zavřít reklamu

Samsung včera oznámil akvizici kanadské společnosti NewNet, která se pohybuje v komunikačních technologiích. Ta se mimo jiné specializuje na Rich Communication Services (RC). Tato akvizice by mohla znamenat, že jihokorejský gigant pracuje na vlastní aplikaci se zprávami využívající standard RSC.

Předchozí mobilní aplikace od Samsungu, Chaton, si užil více než dost velkou uživatelskou základnu, okolo 100 mil. lidí. Appka světlo světa spatřila již v roce 2011, bohužel při příchodu WhatsAppu a Viberu byla z trhu stažena, a to v březnu 2015.

Společnost tak má možnost pracovat na svém druhém produktu, který by mohla odstartovat právě díky NewNetu. V tiskové zprávě mimo jiné firma uvedla „Snažíme se těžit především z pokročilých zkušeností, které jsme již za tu dobu zaznamenali. Jedná se hlavně o lepší vyhledávání, skupinový chat, a možnost snadného sdílení a přenosu velkých souborů, včetně multimédií a fotografií ve vysoké kvalitě“. Je více než jasné, že tímto se Samsung odkázal na podporu RSC, která bude součástí aplikace. Zajímavé však je, že Samsung nebude mít zájem na rozvoj aplikace pro zasílání zpráv jen mezi telefony řady Galaxy, a la iMessage od Applu, ale spíše o širokou dostupnost.

Samsung

Zdroj: Phonearena

Dnes nejčtenější

.