Zavřít reklamu

Facebook si za celou svou dlouhou a legendární historii vysloužil přezdívku „kopírák jiných aplikací“. Jde především o kopírování některých nových funkcí, které mají jiné aplikace a Facebook se snaží určitým způsobem zareagovat. Skvělým příkladem tomu nyní je Snapchat, kterou chtěla společnost odkoupit. To se jí však nepovedlo a tak nyní pro svoje aplikace připravuje nové funkce, které převezme ze Snapchatu. Nebudeme tu debatovat, jestli je to správně či nikoliv. Firma skvěle prosperuje, a to je to nejdůležitější. 

Každopádně, Facebook testuje novou integrovanou funkci, která ke svým potřebám využívá fotoaparát chytrého telefonu. Prozatím se funkce dočkali uživatelé v Irsku, kde jsou mimo jiné prováděny veškeré beta testy. No a co je vlastně nová funkce zač? Jedná se de facto o totéž, co udělalo ze Snapchatu tak populární a pro někoho zábavnou síť. Ano, řeč je o tzv. maskách a další rozšířené reality, na které jsme zvyklí. Nyní server Mashable hlásí, že speciální filtry založené na aktuální poloze jsou ve fázi testování.

Tyto speciální „location frames“ lze použít místo profilové fotky či videa. Uživatelé díky nové funkci také budou moct označit své souřadnice a doporučit navštívené místo svým přátelům.

snapchat
Facebook

Zdroj: BGR

Dnes nejčtenější

.