Zavřít reklamu

Nová aplikace od Googlu dosáhla dalšího skvělého milníku – tři měsíce po uvedení na trh má přes 10 milionů stažení. Na první pohled se může zdát, že je to vysoké číslo, ve výsledku je to ale nic oproti konkurenci. Google Allo není prostě to, co chceme.

Google představil Allo a Duo již v květnu. Jako první na trh dorazilo Duo, což je vlastně aplikace, díky které můžete vytvářet videohovory. Podle statistik si vede o něco lépe než Allo, přes 50 milionů stažení. Allo má však zcela odlišný příběh. Čtyři dny po jeho startu si appku nainstalovalo 5 milionů lidí, a to samé za další tři měsíce. Samozřejmě, podobný příběh jsme mohli očekávat, protože většina aplikací zažije své největší „boom“ v prvních týdnech, poté se o nich přestane hovořit.

Je to hlavně z důvodu, že je trh aplikacemi doslova přesycen – máme výchozí aplikaci pro zasílání zpráv, která je dodávána s každým telefonem, Facebook Messenger, WhatsApp, Snapchat, Kik, atd. Je velmi těžké se prosadit s novou aplikací, která dělá de facto to samé, co ty ostatní. Největším nedostatkem Google Allo je nemožnost posílat SMS zprávy, což znamená, že si vaši přátelé musí aplikaci stáhnout, aby s vámi vůbec mohli komunikovat. Jasně, je tu hned několik samolepek, kterými pak můžete s přáteli komunikovat, ale upřímně, je samolepka důvod pro stažení?

Tak kdo patří mezi 10 milionů lidí, kteří si Google Allo stáhli? Jsme prostě zvědaví, jestli Google Allo nabízí něco, co ostatní aplikace nenabízí. Používáte Allo i vy?

Zdroj: AndroidAuthority

Dnes nejčtenější

.