Zavřít reklamu

Neschopnost paní Marissy Mayerové nás nikdy nepřestane udivovat. Již v roce 2013 se objevil hackerský útok na společnost Yahoo, který zasáhl více než jednu miliardu uživatelských účtů. Miliardu! V roce 2014 pak dalších 500 milionů účtů, ze kterých hackeři získali citlivé informace.

Ve středu 14. prosince, Yahoo oficiálně oznámilo, že neoprávněná třetí osoba ukradla data spojená s více než jednou miliardou uživatelských účtů, a to v srpnu 2013. Tato chyba společnost stále trápí, protože expandované účty obsahovaly citlivé informace o uživatelích – jména, emailové adresy, telefonní čísla, data narození, hash hesla (autentizace pomocí MD5) a v některých případech šifrované a nešifrované odpovědi bezpečnostních odpovědí.

Dobrou zprávou však je, že vyšetřování prokázalo, že ukradené údaje nezahrnují hesla v podobě prostého textu, anebo jakékoliv podrobnosti o kreditních kartách či bankovnictvím. Yahoo již zrušilo padělané cookies a udělalo patřičné změny ve svém systému – zlepšena bezpečnost -, a pokud byl váš účet vystaven v tomto období bezpečnostního útoku, pak byste měli dostat oznámení a omluvný e-mail od samotného Yahoo.

Yahoo také bylo blízko velkému odkupu společností Verzion, a to za 4,8 mld. dolarů. Ovšem po zveřejnění zprávy, že hackeři získali přes miliardu účtů se cena snížila na směšnou 1 miliardu dolarů.

yahoo-1200x687

Zdroj: AndroidAuthority

 

Dnes nejčtenější

.