Zavřít reklamu

Společnost Samsung představila na nadcházejícím veletrhu CES 2017 svou novou řadu televizorů QLED s modely Q9, Q8 a Q7. QLED TV je první televizor na světě, který díky nové unikátní technologii Quantum Dot dokáže reprodukovat 100 procent barevného objemu.

„Rok 2017 bude znamenat zásadní změnu paradigmatu v odvětví zobrazovacích zařízení a nástup éry QLED,“ prohlásil HyunSuk Kim, prezident divize Visual Display společnosti Samsung Electronics.

„Díky nástupu televizorů QLED jsme schopni nabídnout maximálně věrný obraz. Úspěšně řešíme dřívější nedostatky a problémy, které limitovaly požitek ze sledování televize, a zároveň nově definujeme základní hodnotu televizoru.“

Dosud nejlepší kvalita obrazu

Vzhledem k tomu, že kvalita obrazu zůstává pro spotřebitele na celém světě hlavní prioritou, zejména proto, že velikost průměrného televizoru i nadále roste, představují televizory Samsung QLED pro rok 2017 další obrovský krok vpřed.

Nová řada QLED TV nabízí výrazně lepší barevné podání, přesné zobrazování barevného prostoru DCI-P3, přičemž televizory Samsung QLED jsou poprvé schopny reprodukovat 100 procent barevného objemu. To znamená, že dokážou zobrazit všechny barvy při jakékoli úrovni jasu. Nejjemnější rozdíly jsou viditelné i při nejvyšším stupni jasu technologie QLED – mezi 1 500 a 2 000 cd/m2.

Barevný objem představuje barvy, které lze zobrazit při různých úrovních jasu. Například barvu listu je v závislosti na jasu světla možno vnímat na škále od žlutavě zelené až po tyrkysovou. Televizory Samsung QLED dokážou zprostředkovat i jemné rozdíly v barvě v závislosti na jasu. Na tradičních modelech s barevným prostorem ve 2D je zprostředkování tohoto druhu barevného detailu obtížné.

Tohoto průlomu bylo dosaženo použitím nového kovového materiálu Quantum Dot, který televizoru umožňuje reprodukovat výrazně širší rozsah barev v mnohem větším detailu v porovnání s běžnými televizory.

Nové „kvantové body“ umožňují televizorům Samsung QLED zobrazit hlubší černou a bohaté detaily bez ohledu na to, jak světlá nebo tmavá daná scéna je, nebo zda se obsah přehrává v dobře osvětlené nebo tmavé místnosti. Televizory Samsung QLED kromě toho dokáží generovat maximální jas na úrovni 1 500 až 2 000 cd/m2, aniž by to mělo vliv na jejich schopnost podat přesné a dokonalé barvy. Díky technologii kovových slitin Quantum Dot již není jas limitujícím faktorem barevného podání, které zůstává zachováno bez ohledu na šířku zorného úhlu.

CES 2017_QLED

Dnes nejčtenější

.