Zavřít reklamu

Před pár měsíci byl Samsung donucen spustit výměnný program pro majitele Galaxy Note 7. Na první pohled se zdálo, že už je konečně vybuchujícím bateriím konec, bohužel opak byl pravdou. Jihokorejský výrobce byl nakonec tak zoufalý, že musel prémiový model stáhnout úplně. Dlouhou dobu se spekulovalo, co vlastně za tímto problémem stálo.

Nejprve jsme se dočkali informace, že šlo o chybu firmy Samsung SDI. To se nakonec vyloučilo, neboť za vším stál příliš agresivní design telefonu, kdy akumulátor neměl žádný prostor. To se i nadále jeví jako nejlogičtějším verdiktem.

Nicméně, na tuto problematiku se zaměřil i samotný Samsung a Korejská vláda, která nám už v prosinci měla dát výslednou analýzu. To se však nestalo a obě strany tak byly donuceny v pátrání pokračovat. V tiskové zprávě Samsung napsal, že se výsledků dočkáme již v lednu. Zdá se, že se tedy nakonec konečného verdiktu dočkáme již tento měsíc. Samsung to mimo jiné nepřímo potvrdil i na CESu 2017, kdy prohlásil, že se statistik dočkáme velmi brzy.

Ačkoliv se to nemusí někomu zdát, tak tato problematika je opravdu důležitá. Samsung své baterie dodává hned několika společnostem a pokud by se fiasko znovu opakovalo, mohlo by to mít daleko fatálnější následky. Už nejde jen o vybuchující telefon, nýbrž o zdraví samotných zákazníků.

„Jak víte, tento rok byl pro Samsung velmi náročný. Někteří z vás byly tímto fiaskem přímo ovlivněny, a někteří jste vše sledovali na internetu…I nadále pokračujeme v intenzivním analyzování celého incidentu, a to i s odborníky třetích stran. Nechceme a nemůžeme dovolit stejnou chybu opakovat.“ prohlásil CEO Samsung Electronics America, Tim Baxer.

Samsung velmi pravděpodobně konečné výsledky dávno má, ale nechce je zveřejňovat během konference CES 2017. Výrobce navíc chce stejné baterie nasadit i do nové vlajkové lodě, tedy Galaxy S8. Je tedy jasné, že firma nevěří, že by byla chyba v akumulátorech.

Galaxy Note 7

Zdroj: BGR

Dnes nejčtenější

.