Zavřít reklamu

Pověstný „vybuchující“ model, jenž byl představen 2. srpna loňského roku, prodávat se začal o 17 dní později, ale vydržel pouze do poloviny října, už za sebou na světových trzích nechává minimální stopy. Podle dostupných zdrojů je již drtivá většina Galaxy Note 7 zpět u výrobce a jejich budoucnost není známá. Dá se říct, že zbytek zařízení si uživatelé ponechávají pro sběratelské nebo testovací účely, protože kapacita baterie byla nejdříve omezena na 60%, následně na 4%.

V ČR se model oficiálně dostal pouze do předprodeje a prodalo se ho pár tisícovek kusů.

Dopad kauzy Galaxy Note 7 na finační situaci Samsungu

Největší elektronický průšvih v dějinách chytrých telefonů stál Samsung nemálo vynaložených prostředků. Chybový model Galaxy Note 7, jež původně měl konkurovat iPhone 7, znamenal po svém stažení z prodeje jak ztrátu zisku v přímém prodeji, tak pokles akcií Samsung Electronics o závratných 11% za několik dní.

Údajně celá aféra stála Samsung neuvěřitelných 17 miliard dolarů (415 miliard korun). Odhady zisku pro poslední čtvrtletí loňského roku Samsung snížil o více než 2 miliardy dolarů.

Chybné baterie i v S8?

Nedávno unikla spekulace, že by stejné baterie jako v Galaxy Note 7 měly být použity v i očekávaném S8. Tahle zmínka částečně nahrává do loňských spekulací, že se nejednalo přímo o vadné baterie, ale o chybu v konektorech napájení a elektronice, která napájení řídí.

Další zmínky hovořily o vadných čipových sadách. Samsung tradičně používá procesory Exynos a čipy Qualcomm Snapdragon.

 

Galaxy Note 7

Dnes nejčtenější

.