Zavřít reklamu

Samsung se nám konečně pochlubil se svými finálními výsledky, které odhalily, co vlastně stálo za výbuchy akumulátorů phabletů Galaxy Note 7. Jedním z viníku celé kauzy byla i polovodičová divize jihokorejského výrobce. Ta měla za úkol jediné – dodávat bezpečné a kvalitní baterie pro první várku modelů.

Tato divize, pod názvem Samsung SDI, na základě odhalení problematických baterií u prémiového modelu Note 7 také oznámila, že v tomto roce bude investovat celých 128 milionů dolarů, což je v přepočtu asi 3,23 miliardy korun. Tuto částku investuje do vývoje bezpečnějších a kvalitnějších baterií.

Zajímavostí také je, že Samsung SDI vybrala sto zaměstnanců, které poté rozdělila do tří týmů. Tyto týmy mají za úkol starat se o bezpečnost nových baterií, které v budoucnosti bude společnost produkovat.

Zástupce Samsung SDI se k celé situaci vyjádřil následujícím prohlášením:

„I globální výrobci telefonů zvyšují objednávky na polymerové baterie od Samsung SDI. A právě baterie od Samsung SDI budou s největší pravděpodobností použity i v dalších zařízeních od společnosti Samsung Electronics.“

Samsung

Zdroj: BusinessKorea , SamMobile

Dnes nejčtenější

.