Zavřít reklamu

Instagram tento týden vydal novou beta verzi své stejnojmenné aplikace pro Android, která skrývá jednu zajímavou novinku. Beta totiž umožňuje uživatelům vybrat několik fotografií najednou a nahrát je na profil jako album, které mohou ostatní uživatelé procházet. Instagram byl charakteristický zejména tím, že na něm uživatelé sdíleli vždy jednu zajímavou fotografii, která měla něčím zaujmout, ale s funkcí alb se sociální síť výrazně změní a opět se zase o kousek přiblíží k Facebooku.

Prohlížení fotografií ve formě alba už jsme mohli na Instagramu vidět. Funkce alb je totiž dostupná pro inzerenty, tudíž jsme mohli narazit na sponzorovaný příspěvek, po kterém když jsme přejeli prstem zprava doleva, tak jsme si mohli prohlédnout další fotografie inzerovaného produktu nebo čehokoli jiného. Nově tedy stejná funkce zavítá i mezi běžné uživatele.

Do alba je možné vybrat až 10 fotografií nebo videí, které lze pochopitelně kombinovat. Na každou jednotlivou fotografii lze aplikovat jiný filtr. Snímky i videa si může uživatel poskládat v albu přesně tak, jak požaduje. Ostatní uživatelé pak příspěvek uvidí v podstatě jako jednu fotografii, bude se ale jednat o album, kterým budou moci horizontálně procházet.

Funkce alb ještě není úplně připravena. Když totiž beta testeři vyberou fotografie, seřadí je a poté je publikují, tak na ně vyskočí chybová hláška, že se publikování nezdařilo. Instagram zatím neuvedl, kdy bude funkce dostupná pro všechny uživatele, ale předpokládá se, že se tak stane brzy a budou ji moc využívat jak majitelé zařízení s Androidem, tak i uživatelé iOS.

Instagram FB

zdroj: cultofmac

Dnes nejčtenější

.